och hans namn är Lasse Winnerbäck

Idag hade vi det allmänna uppropet på skolan, eftersom de andra eleverna började idag. Det är bara vi teckenspråkstolkar som är lite udda, och som redan har gått i skolan i två veckors tid. I alla fall. Rektorn babblade på om ditten och datten, om meningsfulla grejer och om mindre meningsfulla grejer. När han pratade om Vislinjen (en av linjerna som finns på skolan) och om att de kommer göra framträdanden med deras material, då sa han så här: "För några år sedan hade vi en elev som skrev mycker underliga texter. Men han lyckades till slut få ut en skiva. Nu har han gjort många skivor. Och hans namn är Lasse Winnerbäck"

Woohoo. Det är så coolt. Lars Winnerbäck har gått på min skola!! :P

lasse

Bilden är från Winnerbäcks hemsida

Björnbärsplockning med systeryster

Efter skolan i fredags åkte jag ut till Sandvik, och jag och syster gick bort till buskagen vid ångbåtsbryggan och plockade björnbär! Det blev en hel del! Sedan åkte vi iväg och hyrde film, bakade björnbärspaj och hade mys på kvällen. Underbart :)

Idag fick jag röstlappar för socialdemokraterna med posten. De åkte rakt ner i papperskorgen. haha.

Nu ska jag plugga nya tecken, släkt och yrken. Skojsigt är det! :)

              

By the way,
jag kommer inom kort att lösenordsskydda den här bloggen.
Så den som vill kunna läsa får ta kontakt med mig.

Basket Case


(eftersom jag inte har någon fantasi just nu vad gäller rubriker, så fick det bli "Basket Case" eftersom jag just nu lyssnar på den låten)


haha, idag fick jag ett mail från Göran Hägglund! :)

Egentligen skulle jag kunna skriva hur mycket som helst om det som hänt de senaste veckorna, men det ska jag inte göra. Utan ni får nöja er med en kort sammanfattning. Skolan började ju förra veckan, allt går bra och jag trivs. Klassen är mysig och våra två lärare är helgoa.

Helgen som gick var intensiv. På lördagen var vi på Camilla och Peters bröllop, och efteråt hade jag, Marcus och Sigge filmkväll här hos mig. Vi såg på Pirates of the Caribbean, Marcus hade nämligen inte sett den filmen... Efter gudstjänsten i söndags åkte vi hem till farmor och farfar, farmor fyllde år så vi firade henne. I söndags upptäckte vi dessutom att Linnea och Karl hade förlovat sig! Så glad för deras skull :)

Om en knapp timme börjar "Karavanen", och jag tänkte kika på det eftersom det är teckentolkat! Imorgon efter skolan ska jag ut till Sandvik och plocka björnbär med syster, smaskens.


Vill du flyga iväg med mig på rosa fluffmoln?

 

När klockan slagit 02:00 suckade jag tungt för mig själv, jag insåg att det här skulle bli ännu en sömnlös natt. Ludde låg bredvid mig, sussade sådär lätt och stilla som han brukar göra. Jag låg och stirrade på klockan, den blev halv tre, kvart i tre. Sedan hörde jag mamma spola inne på toaletten tio över tre, och då hade jag antagligen slumrat till och halvsovit i tjugo minuter. I alla fall något tänkte jag. Ludde hade vaknat, och nu låg han och spann i mitt öra. Tänk vilken trygghet en liten katt kan ge (eller liten och liten, Karoline vägde honom igår och det visade sig att han vägde nästan sex kilo). Tidningsbudet var senare än vanligt, slamrade inte i brevlådorna förrän klockan var nästan halv fem. Vid fem tyckte jag att det var lönlöst att ligga kvar i sängen. Solen höll på att gå upp, och då är det vackert ute. Jag gick ut till vardagsrummet och satte mig på en av fönsterbrädorna och tittade ut. Tittade ut på den stilla viken, ut över havet. Tittade. Lyssnade. Väntade.


 

Jag sprang ut vid sex-tiden. Himlen var härligt blå, och färgad med några rosa fluffmoln. Månen stod fortfarande högt på himlen, och solstrålarna hade inte hunnit torka upp daggen som låg likt ett täcke över gräsmattorna. Luften var frisk och klar, och det luktade ljuvligt. Precis som det luktade de där mornarna på landet då jag och mormor gick den där kilometern fram och tillbaka, på grusvägen över Bräcke Mosse till brevlådorna borta hos Nils, för att hämta morgontidningen. 


 

Att springa rensar verkligen skallen på en massa skit. Och att vara ute tidigt på morgonen är verkligen underbart. Idag när jag var ute funderade jag på friidrott. Hehe. Så konstigt, när EM är igång i staden. Men jag tänkte faktiskt inte på EM just då. Det är nu jag gör det. Och jag skulle göra vad som helst, nästan, för att få en biljett till kvällens tävlingar på Ullevi och se Kajsa, systrarna Kallur, Klüft och Mustafa Mohammed (jag är bara lite avis på Marcus, som ska dit…) Jag får nöja mig med TV:n istället.


 

När jag var ute i morse tänkte jag på mitt personliga rekord på milen; 37,54 minuter. Det är faktiskt inte alls dåligt. Det svenska årsbästa i år på 10000 meter, som Anna Rahm sprungit, är 34,42. Det är inte alls långt ifrån ju! Mina idrottslärare på mellanstadiet och högstadiet sa till mig att jag skulle sluta med fotbollen och basketen och gå med i en friidrottsförening istället. Visst tyckte jag friidrott var riktigt riktigt skoj, men det var ändå bollsporten som låg varmast om mitt hjärta. Dessutom så fanns det inte någon friidrottsklubb i Torslanda, utan bara inne i Göteborg, så det var för långt bort. Men när jag nu tänker efter, så är det lite att jag ångrar mig. Jag var snabb, sprang 60 meter på drygt 8 sekunder. Som 13-åring hoppade jag 1,37 i höjd, och nästan 4,5 meter i längd. Jag kastade långt med den lilla bollen, men kula var inte alls min gren – drygt tre meter kom den bara. Och jag hade konditionen, vann alla de där långa loppen man skulle springa. Spjut fick vi inte testa förrän i nian, men det flög ganska långt när jag väl fick iväg den på gräsmattan.


 

Jag leker lite med tanken, att tänk om jag gjort som idrottslärarna sa – då kanske jag själv hade tävlat i någon gren på Ullevi. Haha. Vilken fantasi man kan ha. Men i fantasin får man ju drömma sig bort. Eller hur!!??


  ( Ojdå, vilket egotrippat och tröttsamt inlägg detta blev då )


rosa fluffmoln


Vill du flyga iväg med mig på rosa fluffmoln?

Låg oss knyta ihop alla känslor

och förblinda oss
av fantasin
och drömmarna
vi aldrig minns
att vi drömde


EM-invigning och Blindside

Yeah, vilka dagar!

I söndags var vi på EM-invigningen på Götaplatsen, och det  var så mycket folk och det var så trevligt. Och igår kväll, Blindside på Frihamnspiren. Jag, Karoline och Jenny stod längst fram, och behöver jag egentligen tala om att det var grymmegrymt??!!

Sleepless Nights

Jag somnade någon gång runt 23-tiden igår kväll, och vaknade av att Luddekatt la sig tillrätta på min kudde vid halv ett. Klockan tjugo i fyra hörde vi tidningsbudet skramla med brevlådorna nere vid vägen. En halvtimme senare låg jag fortfarande på rygg, stirrandes upp i taket. Ludde förflyttade sig och la sig raklång på min mage. Han spann och slickade mig i ansiktet. Där låg vi och lyssnade på fågelkvittret och vindsuset i tallarna utanför fönstret.

 

När klockan passerat fem var jag uttråkad och rastlös, tog fram kameran och knäppte några kort (till Luddes stora förtret, han tycker inte om när det blixtrar). Efter en stund tröttnade jag, gick ut och satte mig i soffan i vardagsrummet och tittade på solen som steg upp. Ludde jamade i mitt knä. Han ville gå ut, och snäll som jag är så släppte jag ut honom. När klockan blev sex slängde jag på mig mina träningskläder och stack ut på en löparrunda.

 

Och mina ögon tårades (precis som alla andra mornar) när jag kom uppför Sandviksbacken och in på gång/cykelbanan längs med Flyghamnsvägen. Marken är full av gula löv, gräset är bränt av solen och träden ser ut som höstträd i oktober. Likadant när jag rundat golfbanan och kommit ut på Skeppstadsholmen. Gult gult gult. Överallt. Och medan jag springer på vägen kisar jag upp mot morgonsolen och nästan ber den att försvinna, så att änglarna börjar gråta och regndropparna sakta faller från himlen. Det regnade ju lite i måndags, men inte tillräckligt mycket för att hjälpa naturen tillbaka till sommarfärgerna.


Och dagarna bara går och går och går. I fredags var vi på marknaden i Kungälv, den årliga traditionen. I lördags var det bröllop, Marina <3 Benny. Söndagen var en latmaskdag, då låg jag, Linnea och Anna borta på ångbåtsbryggan och njöt av sommarsol, havsvatten och salt i luften. I måndags flängde jag och Linnea hit och dit Vi körde ett flyttlass till min lägenhet, vi var på Backaplan och kollade i affärer (vi köpte varsin tröja, likadan och samma färg, vilket typ aldrig hänt förut... :p) och sen åkte vi hem till farmor och farfar och kikade på möbler och andra grejer som de lagt undan till oss. Det var massor av fina och gamla saker, och farmor var bara glad över att kunna ge oss dem. Våra farföräldrar är allt bra söta.

 

Igår var jag i Mölnlycke och hälsade på mina bästaste vänner, Marina och Mattias. Vi kollade på korten från deras bröllopsresa på Samos, vi var och badade, vi mumsade i oss Grekisk sallad och umgicks hela dagen. Underbart! :D


Förutom att jag varit ute och sprungit imorse, så har jag varit med om ett annat äventyr också. Pappa tog Ladan till jobbet, så jag kunde ha Volvon och köra ett större flyttlass idag. Några minuter efter att han åkt, ringde han och sa att bilen stannat vid Amhult. Så det var bara att hoppa in i Volvon och köra iväg, och sedan bogsera hem Ladan och pappa. Första gången jag bogserat förut, och det var ju spännande värre. Hehe. Yeah yeah. Pappa fick ta Clion istället, och så måste jag köra mamma i Volvon om hon ska någonstanns idag (hon vågar inte köra Volvon, för den är för stor enligt henne).

 

Puh.

Hoppas resten av dagen löper som den ska.

Det räcker med äventyr för ett tag framöver.


 

              


( för att se fler bilder, kika på min bilddagbok! )


RSS 2.0