citatet

Jean Massieu: 
"Att höra är som att se med öronen"persontecken


hihi, i skolan idag fick jag ett persontecken. =)


netto

Men nu får det väl räcka med grejer som händer här i området...

från gp.se

"Livsmedelsbutiken Netto på Backa Kyrkogata fick under natten till fredag påhälsning av tjuvar som körde in in butiken med bil. Fyra personer sågs på platsen vid inbrottet klockan 02.49. Tjuvarna fick med sig varor, troligen mest cigaretter, och försvann på moped och till fots."

text och bild; www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=113&a=309874

Till saken hör den att Netto hade öppningsdag igår, och så händer det här den allra första natten.

Anlagda bilbränder

bilbränder

Sånt här händer under nätterna hemma hos mig.

När jag var ute och sprang min runda på morgonen såg det vita ut precis som snö och jag fattade inte hur det kunde komma sig. Lixom, det är 10 grader varmt ute... Så jag sprang närmare och då upptäckte jag bilarna och att det inte var snö utan sånt där släckningsskumm.


från GP:s hemsida

"Larmet till polisen kom strax före klockan fyra på lördagens morgon. Någon hade anlagt flera bränder vid gästplatserna i ett parkeringsdäck på Hjalmar Bergmans gata. Fem bilar är totalförstörda och ytterligare två har lackskador. Vittnen som sett två ynglingar på platsen har lämnat signalement. Det har brunnit vid flera tillfällen i de två parkeringsdäcken på Hjalmar Bergmans gata, enligt uppgift till GP. Polisen vet inte om bränderna har samband med varandra.
Tomas Östebo var på väg hem från sitt jobb som bartender.
- Det var femte gången som det brann bara i år. Själv fick jag min bil förstörd för en och en halv månad sedan. Jag var på semester när hyresvärden ringde.
Han har även tipsat polisen och lämnat namn på misstänkta personer som befunnit sig i området.
- Flera gånger har samma krosscykel setts, killarna är 16-17 år. Men jag vet inte om polisen har gjort något, säger Tomas Östebo.
"

( www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=113&a=308737 )
By the way.
Idag är det två år sedan den där dagen då jag svävade mellan liv och död på MAVA.

Om att vilja krypa ner under täcket

Ibland vill jag bara ge upp.
Krypa ner under täcket.
Lämna allt.
Försvinna.


Det slår aldrig fel. Varje år upprepas mönstret. Då dagarna blir allt kortare och mörkret sänker sig över vårt land, ja då blir mitt inre kaos ännu mer förvirrat. Låt mig säga så här: Jag tycker inte alls om den här tiden på året. Det är så mycket som kommer upp till ytan, och jag är inte tillräckligt stark för att orka slåss och stå mot. Och det är i dessa stunder man bara vill gå upp i rök.

Nelson Mandela sa en gång i tiden så här: “Den som orkar är skyldig att orka”. Kloka ord. Eller? Men då jag läser orden funderar jag så här: När man är mitt upp i svårigheter, då vet man ju inte om man orkar eller ej. Det vet man ju först efteråt. Eller har jag fel? Det är nästan så jag blir lite rädd för mig själv. Jag kan lixom inte låta bli att tänka på hur enkelt det skulle vara. Ja, det skulle ju egentligen vara världens simplaste grej. Asken med Imovane ligger där i badrumsskåpet. Vatten finns i kranen. Det är ju bara att svälja, svälja, svälja. Allt på samma gång. Sedan är problemen uppklarade. Men det går inte. Inte jag. Jag är ju en sådan där människa som överlever allt. Uthärdar allt. Och kämpar tills tårar av rött blod sipprar längs kinderna.

Visst är enkla lösningar bra att ha till hands. Något att ta till i nödfall om allt skulle gå helt på tok fel. Jag vet av mina erfarenheter här i livet att jag inte kan begära för mycket av tillvaron. Utan så länge jag klarar att ta mig upp ur sängen på morgonen, gå till skolan, göra det jag ska och kan leva i ett hyfsat normalt livstempo, ja då är jag glad. Och jag har ju orkat ta mig igenom motgångar förut. Trots att insidan har krackelerat totalt, har jag funnit kraftkällor. Styrka jag inte ens visste att jag hade boende inom mig. Så vad ger mig rätten att tro att jag inte skulle klara det den här gången?

Nej. Jag måste helt enkelt se till att orka. Det är jag skyldig till.
Det är bara att bita i det sura äpplet. Andas mellan tuggorna.
Och sedan önska att gryningssolen lyser över morgondagen.

Världens äldsta flagga


Visste ni att den danska flaggan är från 1200-talet och är världens äldsta flagga?


Du lever i evigheten nu

varför

När jag drömmer
om att få röra vid din hand
och känna dofter av liv
i dina andetag,
då jag i min ensamhet
tappar alla tårar
och inser
du har vandrat färdigt
och gatorna saknar liv

Dina ögon är stängda
för världen
men när jag skådar
ut i frostnatten
ser jag dina blickar
lysa lika klart
som stjärnorna
ty du lever i evigheten nu


© Hanna Pilbom 2006

Vi ses i himlen

Varför varför varför?

Jag vet inte vad jag ska säga min kära vän,
men jag hoppas innerligt att du funnit ljuset

Du vet att jag alltid kommer älskar dig,
du finns i mitt hjärta för all evighet

Vi ses i himlen ~ Må du vila i frid

Spegelblanka sjöar

Det var pi mycket folk på Ullared, men vi hade ändå tur som bara fick vänta i ca 25-30 minuters kö ute i kylan innan vi blev insläppta. Hade vi kommit bara 5 minuter senare, hade vi fått vänta nästa 2 timmar. Det hade inte varit sköj precis… Hittade lite grejer, ett par tröjor, ett allvädersställ och lite annat smått och gott. Och jag spräckte inte min budget, utan hamnade en bit under - men det var jag den enda av oss att lyckas med :P

Igår var vi uppe och tände ljus i minneslunden, 3 ljus för mormor, morfar och morbror. Efteråt drog Karoline med mig till kyrkan och jag drog med mig Marcus. Det var författarkväll, och Tim Guénard var där och pratade om sitt liv och sin bok ”Starkare än hatet”. Det var intressant.

Kom hem för en liten stund sen nu. Har varit iväg på äventyr tillsammans med Marcus och Tomas under eftermiddagen. Efter förmiddagsgudstjänsten styrde vi kosan mot Skatås, och vandrade runt Delsjöarna. Det var gött, och vädret var fint och sjöarna låg sådär alldeles alldeles spegelblanka - inte en enda krusning på vattenytan. Det enda jag irriterade mig på var att kameran låg hemma i lägenheten.

Och TACK Elfsborg för att ni vann guldet i år. Jag hade typ dött om AIK tog hem seriesegern...

Om blåbärsblåa färgavtryck


Du sa alltid åt mig
att plocka upp blåbären i naturen,
och du sa
de är ämnade
att lämna färgavtryck
i en gråsvart tillvaro

men vet du mormor,
jag griper inte bara blåbärens färg
utan jag fångar alltid
regnbågens alla skiftningar
och förvarar dem
precis som du sa

i mina ögons skattkammare


© Hanna Pilbom 2006

Läskigast

De tre senaste nätterna har jag haft fruktansvärda mardrömmar. Jag kan inte riktigt förklara, det har varit olika mardrömmar varje natt. Men de har slutat på samma sätt varje gång, att mina föräldrar drunknar i deras eget blod i en stor pöl mitt inne i en mörk skog. Jag och mina systrar står och skriker vid sidan av. Sedan vaknar jag upp, och då är klockan mellan halv fem och fem. Det är läskigt läskigare läskigast.

snö 

Igår eftermiddag åkte jag ut hit till Sandvik, och på kvällen hade jag och systrarna filmkväll. Jag ska sova över här några dagar, för imorgon ska vi till Ullared. Yeah! Jag är i ett enormt behov av nya kläder, så det ska bli great. Imorse när jag tittade ut genom fönstrena var det ett vitt lager på marken, det är svinkallt och det blåser riktigt rejält. Usch, vilket äckelväder.

RSS 2.0