Blod, svett och tårar

På jobbet idag var det lite underligt. Ena stunden är det kav lugnt nere hos oss i dagcentret. Nästa sekund får vi höra att det är slagsmål uppe på våningarna. Och när jag gick till receptionen möttes jag av J och A, som låg på knä med trasor i händerna, samt A som svabbade golvet med en mopp. J säger; Ja du, här är det blod, svett och tårar. Då jag blickar runt ser jag flera stora röda fläckar och blodstänk på väggarna, och inser att hon inte talar i bilder utan verkligen menar allvar.

Karoline fyller år idag och nu har vi lite kalas här ute. Jag minns när vi firade hennes födelsedag i fjol, den 25 mars. Då satt jag och Karoline nere vid viken i linne och kjol och njöt av solsken och sommartemperaturer. I år, den 25 mars, satt vi innanför fönsterrutorna och tittade ut på vita snöflingor. Och vi kunde bara konstatera att vårt klimat är allt bra märkligt.
Jag läste en underbar text i GP idag. En krönika skriven av Karin Cedersjö.

Det levande hoppet

I skrivande stund ligger det vita snötäcket kompakt över Göteborg. Att så är fallet och att fler snöflingor faller, känns rätt oväntat. Nu, först i slutet av mars, kommer vintern. Det kristna årets största högtid - påskhelgen - är över, vi har gått igenom dess dramatik: lidande, död och nytt liv. Vad händer nu? Det snöar. Tiden kring påsk brukar ju annars präglas av de första vårtecknen. Tidiga vårblommor har trängt igenom den kalla marken, solen börjar värma upp det frusna och kanske har ett första spadtag tagits. På stan har caféerna börjat smyga ut uteserveringarna, folk går med solbrillorna på och vi börjar så smått tänka på den efterlängtade sommaren. Många år vi nog som hoppas på den annan sorts sommar än den gångna. För vädermässigt var den ju inte mycket till att kalla sommar! Vi hoppas på nästa och man kan riktigt känna att vi närmar oss och lever i en tid av väntan. En hoppfull tid. För vi hoppas och tror: snart kommer våren och sommaren. Värmen. Ljuset.

Den här starka övertygelsen om att vi går mot varmare och ljusare tider, påminner om en av texterna inför den kommande söndagen. I första Petrus brev kan vi läsa att vi har fötts på nytt till ett levande hopp. Ett hopp som är levande. Texten är en uppmuntran att trots livets prövningar och nedgångar lyfta blicken, se mot solen och andas ut. Snart kommer värmen, snart blir ljuset starkare. Mörkret och kylan trängs bort.

Det blir som en bild för livet. Vi har fått ett levande hopp att leva av. Jag tror inte att hopp kommer bara av att förtränga det som känns tungt och mörkt. Det är ingen egen frammanad överlevnadsstrategi. Nej, istället är hoppet den kraft som hjälper oss att gå mot ljuset i tunneln. Det levande hoppet har, likt vårens första växtlighet, en stark inneboende kraft i sig som bär fram nytt liv. Livet blir inte alltid som vi tänkt eller vill, kanske har vinterns tid visat just detta. Men om vi lever av hoppet så kan vi precis som vårens första blommor trotsa hårdheten och kylan och dra oss upp mot ljuset och leva vidare. Vi får ny styrka och glädje och mörkret får ge sig. Påskens budskap om nytt liv tog inte slut i söndags, det får fortsätta att prägla den tid som ligger framför.

Att hoppas är att tro på en ljus framtid. Och att leva i den riktningen. Kanske är det vår viktigaste livsingrediens? Det levande hoppet.


I Ditt ljus ser vi ljus

Din nåd är dyrbar, o Gud, i dina vingars skugga finner människor tillflykt.
De får njuta överflödet i ditt hus, i din glädjes strömmar stillas deras törst.
Ty hos dig är livets källa, i ditt ljus ser vi ljus.

Psalm 36:8-10

image342

hehe, min syster är bäst på att måla
;)
 

Glad Påsk!

Grr.
Jag och syster upptäckte nyss att premiärdatumet för Narnia: Prins Caspian är ändrat till till den 2 juli!! Vi måste med andra ord vänta ytterligare en månad!! Världspremiären är ju den 16 maj, varför ska vi här i Sverige behöva vänta så länge?? Det är faktiskt riktigt elakt!! Så just nu är jag riktigt butter. Men om en dryg timme ska jag bege mig av hem till Fredrik, så jag blir nog på glatt humör snart igen.

Glad påsk!
Jesaja 53

image341

En bild på Luddekatt som Karoline tog i fjol =)

Praktik och påsk

When I am weak, then I am strong
2 kor 12:8

image340

Meen hallå eller!? Vad hände med våren?


Puh. Då var den här veckan typ slut. Och lika slut är jag. Inte för att praktiken har varit speciellt betungande, utan för att jag inte har haft en sekund lugn och ro. Sen kanske jag får skylla mig själv när jag envisas med att kliva upp klockan fem på morgonen bara för att jag ska hinna med en löparrunda. Egentligen är jag inbjuden på hockeykväll hemma hos Sigge ikväll. Men det känns skönt att få vara hemma och lixom bara vara. Inte göra något speciellt, förutom att jag måste tvätta lite och packa. Och självklart ska jag titta på Lost (som jag spelade in igår) samt bevaka hockeymatchen mellan Frölunda och Färjestad.

Praktiken ja. Den har varit bra! Som jag skrev i förra inlägget så har jag följt idrottsläraren på Kannebäcksskolan. Det är elever från hela grundskolan 1-10, samt särskolan. Med andra ord så har det varit väldigt varierande lektioner. Roligast var nog de minsta barnen, de var helt lyriska när vi spelade innefotboll och de gjorde mål på mig när jag stod som målvakt. Hehe, så söta! Och alla de där lekarna som man har glömt bort! Typ kinesiska muren, jägarboll, mattrugby, busungarna, hinderbanor etc etc. Nostalgikänslor på hög nivå =) Idag på eftermiddagen fick jag dessutom vara med på en hjärt- och lungräddningslektion med en av högstadieklasserna. och bara så att ni vet - det är görsvårt att prata och teckna samtidigt!

Påskhelgen är planerad. Imorgon åker jag ut till Sandvik. Hem till Fredrik på påskafton. Förmiddagsgudstjänst i Smyrna på påskdagen. Jobba på annandagen, tillsammans med syster. Och sedan är det påsklov i fyra dagar innan det är dags för nästa jobbhelg. Hjälp, tiden går så fort! Jag hinner inte med. Någon som vill joina mig och ta en time-out?

Morgonskratt

Veckan som gick har vi alltså haft våra 40-minutersredovisningar. Ämnena har varit väldigt varierande, och alla har varit så otroligt duktiga och gjort görintressanta redovisningar! Min klass är grym. För min egen del gick det ganska bra, och jag hoppas att de andra tyckte det var intressant att få veta lite om CS Lewis och Narnia. Dock stör jag mig ju alltid på vissa saker, tex när man bokstaverar fel. Haha, jag trodde ju att jag skulle vara riktigt nervös men det var inte alls så farligt. Jag kände i princip ingen nervositet alls (förutom ett par gånger under själva redovisningen då jag märkte att mina händer darrade till lite grann) och när jag tänker efter så beror det kanske på att det här är ett ämne som jag verkligen kan, all kunskap har ju faktiskt funnits inne i min hjärna sedan barnsben. Kort och gott: jag borde vara nöjd.

Hehe. Imorse då jag stod och väntade på spårvagnen fick jag mig ett litet morgonskratt. Och det tack vare två små skojsiga fåglar. Den ena försöker med alla medel få hål i en plastpåse, som innehåller några popcorn. Jo, det såg faktiskt riktigt roligt ut. Den andra hoppar omkring och helt plötsligt börjar han nysa! What?! Kan fåglar nysa?! Det visste då inte jag. Eller jag vet inte om det var nysningar, men det lät precis som så!

Det har varit mycket på jobbet den här helgen, men idag tog jag mig ändå tid till att gå ut på en halvtimmes promenad. Det var välbehövligt att komma ut, få lite frisk luft och rensa skallen på tankar. Efter jobbet promenerade jag hem också. Det är ju inte långt och så var det så härligt väder! Ikväll ska det blir skönt med en helt ledig kväll. Jag ska banne mig inte göra någonting alls, och det känns som en halv evighet sen sist! Jag ska bara lyssna på musik och mysa i soffan med en bra bok framför ögonen =) Visserligen har de två senaste kvällarna inte varit särskilt ansträngande, iväg på filmkväll i fredags och igår var Fredrik, Marina, Mattias, Jacob och min syster här. Vi tittade på melodifestivalen tillsammans. Björn Gustavsson är ju bara så bra. Charlotte Perrelli är mindre bra, men hon blev visst gårdagskvällens segrare ändå.

Nu väntar praktik på Kannebäckskolan, där jag ska följa idrottsläraren i en vecka. Det ska bli spännande.

Naturen vaknar till liv!

Nu har naturen vaknat till liv på allvar. Härligt!

image339
 

RSS 2.0