Lycka (och jag lyfter stridsyxan)

Nu har jag sportlov - känn på den du!


Ok, så här ligger det till. Ingenting av det jag gör blir så bra som jag vill att det ska bli. Jag vet vad det beror på och det är bara jag som kan göra något åt det. Därför är det är dags för lite action. Jag lyfter stridsyxan nu. På allvar. En gång för alla ska jag krossa det där ätstörningsmonstret. Ingenting ska få hindra mig. Ingenting.

På samhällslektionen tidigare i veckan pratade vi om lycka - vad är lycka? Det var en intressant diskussion, och de senaste dagarna har jag funderat lite extra på det där lilla ordet på fem bokstäver. För mig behöver inte lycka vara något stort. Det finns otroligt många lyckostunder i vardagen. Jag tänker på alla små stjärnögonblick vi upplever varje dag. Jag har för vana att bevara de där små lyckostunderna i mitt hjärta, på så sätt blir de ett minne för livet och kan upplevas på nytt - om och om igen.

Jag vet inte om det beror på att jag varit där jag har varit, och uppskattar lycka på ett helt annat sätt än vad andra kanske gör. Att jag har fått en annan syn på livet, och att inte ta allt för givet. Det finns tusentals saker och ting runt omkring oss som skapar lyckokänslor. För mig finns det till exempel enormt mycket lycka i något så litet som att mötas av ett leende. Eller om någon ger mig en varm kram, då kan jag känna lycka sprida sig genom hela kroppen - en liten kram kan ju faktiskt förändra en hel dag. Lycka är att få umgås med mina kära vänner. Lycka är att ligga på en solvarm klippa en härlig sommardag, äta solmogna hallon på strå och titta ut på ett silverglittrande hav. Och sist men inte minst kan musik göra mig toklycklig - ni vet det där lyckoruset efter en underbar konsert.

Och visst är det fruktansvärt korkat att jag större delen av mitt liv har satt så stor lycka i antalet kilo jag bär omkring på. Ok, det är trots allt skillnad på nu och då. Då var det hela min värld. Nu är det mer små inslag i vardagen. Jag kan kasta bort de där idiotiska tankarna rätt fort, eftersom jag vet att det bara är mitt sjuka jag som vilseleder mig. Även om jag emellanåt hamnar på fel spår, så vet jag att mitt värde INTE mäts i antal kilo. Jag har lärt mig att lyssna till vad mitt förnuft säger. Och framför allt så vet jag att jag inte blir lyckligare om alla de där kilona förloras från min kropp igen.

Kommentarer
Postat av: Molly

tittar in för att önska dig en god natt och en bra morgondag :)

tänker på dig och hoppas att du mår bra?!:)

kramar

2009-02-05 @ 21:59:14
URL: http://www.mollyshalsoblogg.blogspot.com
Postat av: linnéa

Underbart inlägg att läsa! Man måste komma till den insikten som du gjort tror jag, för att ens kunna uppskatta lycka.

2009-02-06 @ 13:12:28
URL: http://flyfranallt.blogg.se/
Postat av: Anne

Det handlar ju alltid om balans mellan kropp och själ och låt förnuftet tala mest för det verkar som det bästa just nu!

Hoppas du piggnat till efter influensan, själv är jag inte riktigt pigg ännu och nu är det många veckor sen jag bidde sjuk men de säger ju att det är lunginflammationen som tar mest krafter så jag får väl känna mig såhär ett tag till då......ha det gott vännen och fortsätt kämpa!!!Du är underbar vännen!kraaaaaam

2009-02-06 @ 14:32:47
URL: http://annenord.blogg.se/
Postat av: linnéa

Hehe jag spelade i Torslanda fram tills jag fick sluta pga sjukdomen :P när slutade du?

2009-02-07 @ 11:36:06
URL: http://flyfranallt.blogg.se/
Postat av: Molly

svar: du kan utesluta nyponskalmjölet helt om du vill det :) annars hittar man det bland hälsoprodukterna i affären :) eller på hälsokost :)

du får ha en bra dag vännen, ta hand om dig!:)

kramar om

2009-02-07 @ 13:04:15
URL: http://www.mollyshalsoblogg.blogspot.com
Postat av: Tias

Tack för att du skänker lycka på avstånd. Att läsa detta inlägg gav en stor portion lycka. Du vet att vi finns här. Vid motgång och vid glädje.Tycker vi får träffas snart. På tok för längesen sedan. stora kramar

2009-02-07 @ 14:45:31
Postat av: Alex

Fasen va lyx me sportlov:) Så skönt har inte vi det i linköping:(

Jaa det kan vi nog om tiden tillåter, vore jättekul!

Hur e allt med dig annars? Making progress?

Kram!

2009-02-09 @ 07:50:43
URL: http://tindra85.blogspot.com
Postat av: Molly

svar: nyponskalmjöl innehåller bra med c-vitamin och antioxidanter vilket är bra för kroppen :) det var därför som jag hade det i brödet, men man kan som sagt utesluta det om man vill :)allt bra med dig hanna? haft en bra dag? :)

du får ha en fortsatt bra vecka :) kramar

2009-02-09 @ 20:30:20
URL: http://www.mollyshalsoblogg.blogspot.com
Postat av: linnéa

Aha, du är lite äldre än mig. Jag är 89a, slutade för ca tre år sedan pga anorexin då. Men vilket år är du född? Spelade lite med damerna där det kanske var någon gammal lagkompis till dig då :)

2009-02-09 @ 21:18:07
URL: http://flyfranallt.blogg.se/
Postat av: Louise

hej:) spana in min blogg.:) hade guld:)

2009-02-09 @ 22:26:46
URL: http://frommetooyou.blogg.se/
Postat av: Carro

sv: Tack sötis!

2009-02-10 @ 15:16:01
URL: http://carouline.blogg.se/
Postat av: Lousie

trevligt:) följ min blogg i blogglovin:)

2009-02-10 @ 15:42:15
URL: http://frommetooyou.blogg.se/
Postat av: Don't mind me

Åh vilket fint och hoppingivande inlägg. Själv försöker jag hitta lycka som inte är relaterad till mat och vikt, men jag är så bra på att ta till vara de där små ögonblicken du skriver om.Ska du börja i någon form av behandling eller har du tänkt krossa ätstörningsmonstret på egen hand? I vilket fall så önskar jag dig all lycka. Kram!

2009-02-10 @ 22:10:27
URL: http://dontmindme.blogg.se/
Postat av: Anna

Fina bilder :)

2009-02-15 @ 18:01:52
URL: http://aannapannas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0