Vårkänslor (och ett ögonblick i sänder)

The clouds are gone and now our souls can sing
Another song of hope is following
Stay so close, stay so close to me
Wave them high, spread your new lost wings
- Wrestling with Angels -Efter en promenad uppe på Ramberget slår jag mig ner på en bänk i Keillers park. Där sitter jag och låter solstrålarna värma mitt bleka ansikte. Fåglarna kvittrar. Två småttingar tultar omkring på gräsmattan. Några barn från Rambergsskolan har rast, står i en ring och trixar med en fotboll. Tillsammans med en äldre herre spanar jag in en liten ekorre. På andra sidan parken skäller en hund och mitt hjärta rusar i 200 slag per minut. Människor promenerar på grusvägen. Krokusarna reser sina färggranna blad i rabatterna. Jag plockar fram min bok och njuter av vårvärmen i ett par timmar.

Och på kvällen åker vi ut till havet. Vandrar på stigar genom vasstrån, korsar sandstranden och hoppar runt på klippor. Vi sätter oss på bryggkanten och dinglar med benen. Kvällssolen glittrar på vattnet och våra lungor andas havsluft. Vi kryper längre bak på bryggan och lutar oss mot en bänk. En båt kör förbi. Premiärtur? Fiskmåsar flyger i skyn. Svanar guppar på vågorna. Jag håller hans hand i min, lutar huvudet mot hans axel, sluter mina ögon och lyssnar på vågorna som sakta slår mot klipporna.

Nu när det är vår, och sommaren är i antågande, kan jag leva i stunden. Här och nu. Ett ögonblick i sänder. Ljuset vinner över mörkret och depressionen går i dvala. Jag känner äkta lycka. Jag har en tro och ett hopp. Och jag har en kärlek. Det jag saknar är en gnutta mod. Men det viktigaste är nog ändå att jag faktiskt tror på att det kommer en vändpunkt. Att alla matmonster och hjärnspöken en dag i framtiden inte kommer störa mig något mer. Så just nu kanske det räcker med att leva på tron, hoppet och kärleken. Modet dyker väl upp när det är dags att ta nästa steg framåt.Kommentarer
Postat av: Emelie

dina ord är så vackra, du skriver så fint Hanna.

Och jag tror det, att matmonster och hjärnspöken en dag kommer att försvinna, men det är det där med tålamod. <3 Håll ut och njut av det fina du har omkring dig. Kram!

2010-04-13 @ 23:24:12
URL: http://tankarnasomsnurrar.blogg.se/
Postat av: FredrikaHej! Du är verkligen duktig på att berätta målande och vackert, berörande. Visst är det härligt med vår, jag försöker också njuta varje dag och ta en dag i sänder. Snygga skor :), hörde att ni fick tag på några. Kul! Kram

2010-04-14 @ 13:52:16
Postat av: Elsa

Våren är underbar. I uppsala har hela stan vaknat till liv och alla sitter ute längs ån. Underbart.

2010-04-14 @ 15:38:13
URL: http://elsaingrid.blogg.se/
Postat av: Anne

Härligt fina, fortsätt njuta av våren och jag är säker på att modet kommer till dig när du är redo!kram kram

2010-04-14 @ 21:56:25
URL: http://annenord.blogg.se/
Postat av: Sara

Vad fint Hanna. Klart att du kommer segra över hjärnspökena. Det har jag alltid sagt! Kram

2010-04-15 @ 21:42:33
URL: http://howtospendtime.wordpress.com
Postat av: Lissie

Det är klart att modet kommer, det där lilla extra. Du har redan mod, annars skulle du inte vara där du är idag.

Tron på att det löser sig är nog en av de allra viktigaste sakerna. Utan det så går det inte.

Kramar

2010-04-16 @ 19:22:30
URL: http://thinline.blogg.se/
Postat av: Elsa

Det är helt underbart med alla blommor som kommer nu, de är som bäst på våren, när man är utsvulten på dem. Tussilago, vitsippor, blåsippor... älskar att se dem, de förgyller så.

2010-04-19 @ 16:18:06
URL: http://elsaingrid.blogg.se/
Postat av: Malin

KRAM,

det kommer bli fantastiskt när jag (vi) kommer till gbg i sommar! det kommer vara fullt av glass, glädje och bara lycka <3hur mår du nu kära?2010-04-19 @ 20:24:47
URL: http://hallonte.blogg.se/
Postat av: Erika

Nä, maten var ingen höjdade... :/Men vilket fint ställe du har här :).Ses imorn!

2010-04-20 @ 18:53:27
URL: http://perken.blogg.se/
Postat av: Don't mind me

Åh, vilka vårkänslor man fick av dessa bilder! Här är det grått och igår var det snöblandat regn. Skandal säger jag bara.Vi måste verkligen försöka tro på oss själva, för snacka om att det hindrar en från att leva sitt liv fullt ut. Det känns inte som att jag kan vara den människa jag egentligen är. Men det har ju förstås med äs att göra också.Ta hand om dig!

2010-04-22 @ 07:24:08
URL: http://dontmindme.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0