Nostalgitripp (och havsvågor)

The things we shared fell hard with new lost wings
- Wrestling with Angels-I lördags åkte jag och kärleken ut på en nostalgitripp till mina barndomstrakter i Torslanda. Eller kanske man ska säga så här: nostalgi för mig och guidning för honom. I 17 års tid bodde jag i ett radhus i det här området. Skogarna och kullarna är utforskade in i minsta detalj och jag känner till varenda liten gångstig och genväg. Och nu vandrade vi där tillsammans, hand i hand, på de välkända gångbanorna.

Till min stora förskräckelse var alla vinbärsbuskar på vår gamla tomt borta. Likaså den stora busken med de gula små blommorna. Det stora äppleträdet kan numera kallas miniatyr. Jag skrattade dock lite åt att guppet i den lilla backen var placerat på exakt samma ställe där vi under snöiga vintrar byggde vårt gupp. Vi promerade upp i skogen, rundade Klockedammen och gick sedan förbi Torslandaskolan. Jag har inte varit där sedan veckan efter branden i november. Då var allt i en enda stor röra - ett nedbrunnet kaos. Nu var där ingenting - ett ground zero. Vi gick på gångbanan och jag pekade ut var alla de olika klassrummen låg - där låg biblioteket och vårt hemklassrum, där fanns en gång i tiden slöjdsalarna och där var NO-salen... När vi gick där hade jag en skum känsla inuti mig. Det var inte den vanliga ångestklumpen i magen. Det var inte alla hemska minnen. Det var något annat. Eller var det kanske så att jag inte kände någonting alls? När vi kommer bort till den stora lekplatsen blir jag chockad. Den stora lekplatsen är numera en stor sandgrop. Vid den gamla förskolan träffar vi en gammal granne. Först känner hon inte igen mig, men sedan kunde hon nästan inte sluta prata. Hon har en ny katt - fast den ser likadan ut som gamla Svante-katt.

Vi avverkade Torslandavallen och fortsatte sedan mot hjärtestenen, havet och klipporna. Isen hade smält bort. Två svanar simmade runt i viken. Solen strålade. Det luktade salt. Vi klev upp på en av de stora stenarna längst ut på Krossholmen och lyssnade på vågorna som skvalpade mot klipporna. Underbart.

Kommentarer
Postat av: Madeleine

Åh vilket underbart inlägg att läsa :) Kram till dig Hanna! /M.

Postat av: Liv

Kärlek! <3

2010-03-25 @ 08:34:01
URL: http://livleverlivet.blogg.se/
Postat av: Anne

Låter som ni hade en trevlig tripp i nostalgins tecken!!

Blir glad av att läsa att det händer bra saker i ditt liv fina!kram kram

2010-03-25 @ 10:37:22
URL: http://annenord.blogg.se/
Postat av: Sara

Ja, nära havet vill jag bo... Fattar inte hur jag som bor på en ö kan ha så långt till havet:P.

Du är värd allt fint och bra som finns.

Kram

2010-03-25 @ 21:29:52
URL: http://howtospendtime.wordpress.com
Postat av: Elsa

Det lät som en fin resa. Härligt att höra att du hittat kärlek.Jag kom aldrig iväg och såg alice.

Men det ska bli av snart. För jag är väldigt sugen på att se den!

Kram

2010-03-29 @ 09:08:38
URL: http://elsaingrid.blogg.se/
Postat av: Molly

hej hanna!

ja, jag tycker också att det är synd att jag inte kan komma ner just i påsk, men som sagt, jag ses gärna i sommar :) har du något förslag på vad vi kan hitta på?! :)du får ha en underbar och glad påsk! kramar

2010-03-30 @ 15:53:58
URL: http://www.mollyshalsoblogg.blogspot.com
Postat av: Lissie

Vad härligt att du kunde se tillbaka på det med positiva känslor. Tycker alltid man har en tendens att bli nedstämd när man besöker en plats som var ens vardag för längesen. Men man kanske kommer över det någon gång också. Kramar!

2010-03-31 @ 12:12:01
URL: http://thinline.blogg.se/
Postat av: Jess

Ja det måste verkligen innebära blandade känslor att komma tillbaka till sin gamla barndomsstad. Själv bodde jag de första sjuåren av mitt liv i Härnösand och det är alltid lika konstigt när man besöker allting igen. Man liksom minns allt så väl.

2010-04-01 @ 12:32:04
URL: http://yiskha.blogg.se/
Postat av: freja

kolla gärna in min bebishörna! :D ..gäller att vara påhittig när man bor i en skokartong!

2010-04-13 @ 20:40:22
URL: http://stocktownstories.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0