Färgskiftningar (och självbild)

Det viktiga är sällan bråttom
och det som är bråttom är sällan viktigt

- Eisenhower -Hösten är här och löven skiftar färg. Det är vackert. Men nej, jag kommer aldrig lära mig att tycka om den mörka årstid som ligger framför oss.

Efter tre besök på vårdcentralen, skrap i halsen, stick i fingret och ytterligare prover har jag fått veta vad det är för elände jag drabbats av. Det började ju bli lite tröttsamt, för jag hade ändå gått omkring med det i drygt två veckors tid. Eländet stavas mononukleos - på vanlig svenska säger vi körtelfeber. Egentligen spelar det ingen roll vad det heter, för det enda jag vill just nu är att bli frisk och pigg igen.

SHEDO-träffen i somras hade vi förmånen att få lyssna till en föreläsning med Cajsa Tengblad. Hon pratade då under temat självbild - Vad är självbild? Vad påverkar min självbild? Vad kan man göra för att må bra och få en sund självbild? Självbild handlar om hur jag ser på mig själv, min syn på mig själv och min person - den jag är. Cajsa pratade bland annat om att vi har en kärlekstank inom oss, som längtar efter att bli påfylld. Vi behöver bli älskade, sedda och bekräftade för de personer vi är och inte för det vi gör. I söndags var jag och alla andra barn- och ungdomsledare i Smyrnakyrkan på en inspirationsdag, där vi fick lyssna till Cajsa. Temat den här gången var: Vad kan jag ge? och hon delade med sig av tio punkter som handlar om vad vi kan ge till barn och ungdomar. Det var en riktigt intressant eftermiddag och vi blev inspirerade till max. Cajsa har skrivit boken Självbild, som jag varmt kan rekommendera.


Min syster har flyttat till Oslo tillsammans med två vänner
- följ deras äventyr i den norska huvudstaden här.

Kommentarer
Postat av: Therese

Vilken fin bild.

Jobbigt med körtelfeber.

Hoppas du mår bättre snart!

Stor kram

2010-10-07 @ 00:26:40
URL: http://apeaceofmee.blogg.se/
Postat av: Molly

vilken fin bild.hoppas att allt är bra med dig och att helgen har börjat bra för dig hanna!? :) här är det bara bra, nu är hösten här :)ta hand om dig! kram

2010-10-09 @ 19:30:42
URL: http://www.mollyshalsoblogg.blogspot.com
Postat av: Terese

Hoppas du mår bättre nu!! Hösten är nog en årstid när man får räkna med lite bobbor, men man hoppas ju att man skulle komma undan med mindre. Själv fick jag öroninflammation, ögoninflammation och lunginflammation. Så jag är alldeles trött ännu. Man får nog räkna med att tröttheten sitter i ett tag. Sköt om dig där!! Kramar!!

2010-10-10 @ 13:13:56
URL: http://osagdaytligheter.blogg.se/
Postat av: Leia ♥

Fin bild!

2010-10-11 @ 12:58:37
URL: http://leiabloggar.blogg.se/
Postat av: Elsa

Tack så mycket. är otroligt skönt att slippa det långa håret. Skönt att faktiskt kunna ha utsläppt, för det hade jag aldrig innan.Visst är hösten mörk, men jag tycker om den här delen av året. Känner mig på ngt vis trygg i mörkret. Det är inte så kravfyllt. Sedan gillar jag adventsstjärnorna enormt mycket!

Kramar

2010-10-14 @ 19:32:03
URL: http://elsaingrid.blogg.se/
Postat av: Frida

MOAHAHA!! :D Nej jag skojjade... Du skulle gärna fått följa med om jag fick bestämma...2010-10-14 @ 22:26:54
URL: http://fridas1000tankar.blogspot.com
Postat av: erika

Känner likadant med hösten, den är väldigt fin men inte roligt med det mörker som väntar...Stackars dig, som har körtelfeber! Du får ta hand om dig så du blir bra...!

2010-10-15 @ 13:42:15
URL: http://perken.blogg.se/
Postat av: Elsa

Tack så mycket, var så glad att jag stötte på röken, och att solen sken samtidigt.

kram

2010-10-20 @ 20:45:28
URL: http://elsaingrid.blogg.se/
Postat av: Smsa Låna

Jag tycker att det är lite svårt att hitta en bra design till sin blogg - hur har du burit dig åt? Du har ju en jättefin blogg!

2011-07-19 @ 00:16:27
URL: http://smsalåna.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0