Blue Mountains (och blåa dimmor)

We are no longer lost
'Cause He has come down for us
We have a Saviour
- Hillsong -Ni kan inte ana hur många bilder jag har från Australienresan. Och vi har upplevt så mycket att jag inte vet var jag ska börja någonstans! Första veckan var vi i Sydney, där vi bodde hemma hos Maureen och Wayne (min svåger Matthews föräldrar) i Castle Hill. I Sydney besökte vi en Koalapark, badade på Bondi beach, Manly beach och Palm beach, var på sightseeing i city, var på gudstjänst i Hillsong och firade jul med Matts familj.

Det jag tänkte börja blogga om är dock Blue Mountains, en stor nationalpark strax utanför Sydney. Det var bland annat här som bränderna rasade som värst i höstas. Nu var det dock lugnt på brandfronten och vi kunde njuta av en heldag med vacker natur och fantastiska vyer. I Blue Mountains finns många vandringsleder. Tyvärr hade vi inte tid för vandring, och dessutom var det lite för varmt för att ge sig ut, men nästa gång vi åker Down Under vill jag definitivt gå en eller ett par vandringar här.

Om ni undrar varför området heter Blue Mountains, så är det för att den olja som avdunstar från eukalyptusträden skapar en blå dimma - som ni kan se på bilden ovanför.
Govetts Leap, ett vattenfall som är drygt 160 meterThe Three SistersJag och Karoline vid the Three Sisters. Nästa gång vi besöker Blue Mountains så hoppas jag att Linnea också är med oss. De tre systrarna vid de tre systrarna ;)

I Katoomba åkte vi en Scenic Railway (läs mer här), den brantaste som finns i hela världen. Normallutningen var 52 grader, men man kunde sjäv justera sätet i tre olika nivåer. Jag och Matt ville testa "Cliffhanger" med 64 graders lutning, men det ville ingen annan så vi fick följa majoriteten. Coolt var det i alla fall! Först åkte vi genom en tunnel och sen kom vi ut i regnskogen.När vi kommit ner promenerade vi genom regnskogen, en boardwalk som var ungefär två kilometer. För att komma upp igen åkte vi en linbana. Vilken utsikt!Katoomba FallsHär är vi allihop som var med på utflykten till Blue Mountains.
Pappa, mamma, Erik, jag, Maureen, Karoline och MattWentworth FallsAustralienresan (och god fortsättning!)

 
Vi har nyss kommit hem från en helt fantastisk resa till Australien! I en månad har vi varit borta och vi har sett och upplevt så mycket. Det bästa av allt var ändå att få tillbringa fyra veckor tillsammans med min älskade syster Karoline och hennes Matthew. De flyttade till Sydney hösten 2012, så det var verkligen ett kärt återseende. Resan började i Sydney i mitten av december, och efter jul bar det iväg på en rundresa till bland annat Sunshine Coast, Cairns, Adelaide och Melbourne.

Jag har ju inte varit särskilt regelbunden med att uppdatera den här bloggen de senaste månaderna, men framöver kommer ni att kunna läsa flera inlägg och se mängder av bilder. Så håll ögonen öppna! :)
 
God fortsättning på det nya året önskar jag er alla läsare!

 
 
 
 
 

RSS 2.0