Vitt och vackert.

Hej och hå

Dagarna de bara flyter på
och snart är det jultider.

Igår kom första snön
och det är vitt och vackert
när man tittar ut genom fönsterna.


En rosa ballong.

Jag var på Lisebergteatern igår och såg på "Två ägg i högklackat"
tillsammans med min familj och min kära vän Caroline.
Det var riktigt trevligt. Och det blev mycket skratt. Det behövdes.

Jag hade gärna vunnit "Lufsens" (spelad av Jojje Jönsson) gitarr
men jag fick i alla fall hans rosa ballong : ) hehe

En kvinna som satt bakom mig och Caroline skrattade som en gris
och om du inte visste det, så är Claes Månson väldigt lååång.


Idag ska det bytas däck på bilen
.

Minns ni 17 november 1995?

Minns ni hur det såg ut utanför erat fönster för tio år sedan, den 17 november 1995? Det minns jag. Och jag tror alla andra västkustbor minns med mig.

På kvällen den 16 november började det snöa. Det var vindstilla och snön föll så tyst och stilla. Jag gick på stigen genom skogen, över berget till Torslanda torg. Där skulle jag köpa torkad frukt att ta med mig till skolan dagen därpå. Det var nämligen så att vi skulle se på film den dagen i skolan, och vid de tillfällena fick vi alltid ta med oss något gott att smaska på. Eftersom jag åt inte godis, så köpte jag torkad papaya och ananas. På hemvägen föll det rejält med snö, och det var vitt överallt i skogen. Så vackert, och det gnistrade i lampornas sken.

På morgonen därpå, minns jag att väckarklockan ringde (ja på den tiden hade man en sådan. Nu, tio år senare, är det mobilen som väcker en om mornarna) och jag minns hur det ven och ilade i mina fyra fönsterrutor. Jag drog upp en av persiennerna. Utanför var allt vitt, så vitt så vitt. Jag var 12 år och hade aldrig skådat något liknande förut. Det var verkligen snö överallt. Och det blåste storm. Jag minns att jag skrattade, och sprang in till min mor och fars sovrum och tjöt av glädje "Titta ut, det snöar jättemycket!"

Min far sa till mig att gå och lägga mig igen, jag fick inte gå till skolan och mina föräldrar fick inte gå till deras arbeten. Jag minns hur sur jag blev. Jag vill ju ut, ut och åka kälke i joels backe!! Men jag fick vackert vänta till stormen lagt sig. Dessutom gick det inte att komma ut över huvud taget, vi var insnöade. En dryg meter snö utanför dörren hindrade ytterdörren att öppna sig.

Jag satte på tv:n, men det visades inga lokala nyheter från Göteborg den här morgonen. Det gick inte att komma fram. Istället visades Hallands lokalnyheter hos oss.

Jag minns att vi på eftermiddagen fick klättra ner från balkongen, pulsa runt till framsidan av radhuset och skotta bort all snön framför ytterdörren. Sedan fick jag och mina systrar, som då var 10 och 4 år gamla, gå ut och leka i snön. Det var så härligt. Man riktigt badade runt i snömassorna.

Tyvärr var lyckan kort. Snön låg kvar under helgen, men på måndagen hade nästan all snön töat bort.


Några länkar:
bildspel >>  www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=113&a=243522
historisk snöstorm >>  www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=113&a=243548
krönika >>  www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=113&a=243549


Ögon mot ögon

Skymning och gryning existerar inte
fyrverkerier skjuter i höjden
och vi färdas
från blick till blick
ögon mot ögon
du och jag

Tid och rymd försvinner förbi
stjärnor sätts i brand
och vi färdas
från planet till planet
ögon mot ögon
du och jag

© H

Henke är min favorit.


Jag såg på fotbollsgalan igår : ) Jag var inte hemma i måndags kväll, utan fick spela in galan och titta på det dagen efter. Det var lite jobbigt att hålla sig borta från media och nyheter, men det gick! Det blir ju inte spännande att titta om man vet vilka som får priserna. Fast vissa av priserna var ju ganska givna...

Tidernas guldboll till Henrik Larsson! YEAH!!! Henke är min favorit (tillsammans med Ravelli) Årets guldboll till Zlatan och årets diamantboll till Hanna Marklund, precis som jag trodde. Jag hoppas, och trodde nog att Bengt Andersson skulle få priset för årets målvakt. Men icke. Isaksson igen. Jag tycker Bengan har förtjänat priset, han var så grym i år!! Lindahl fick damernas pris. Men Teddy Lucic fick i alla fall priset för årets back, precis som för 10 år sedan. Lucic är bra, oerhört bra. Det är sällan (aldrig) han gör en dålig match. Det priset var han värd. Marklund fick priset på damsidan, hon var kvällens drottning. Det var lätt att tippa mittfältarna, Fredrik Ljungberg och Malin Moström. Likadant med anfallarna, Zlatan och Hanna Ljungberg. Och IFK:s Mattias Bjärsmyr fick priset för årets nykomling : )


I morse var det ett lager med snö ute. Visserligen ett pyttelitet lager, men ändå... Det var ju snö! Nu har den mesta snön smält bort i solskenet, men den ligger i alla fall kvar på hustaket till lillstugan och på en del ställen på klipporna mitt emot huset. Det är så vitt och så vackert.En intressant resa.

Välkommen till min blogg!

Det här ska bli en intressant resa. Jag trodde aldrig att jag skulle ha tid att skaffa mig en egen blogg, men nu är jag här. Får väl se hur det här går. Jag har inte förstått mig på alla funktioner och sådant ännu, men jag ska fixa och trixa lite till här nu... så allt ska nog klarna mer och mer med tiden. Jag har till och med fixat en bloggmail, så vill ni mig något som har med bloggen att göra är ni välkomna att maila mig på den här adressen: havskristall@himlen.nu

Ute blåser det storm. Jag var ute och cyklade för en stund sedan, det var jobbigt värre! Och när det kommer sådana där sidokastvindar, så tappar man balansen och nästan stupar på näsan. Det är lite läskigt.

Ikväll är det dags för en av årets höjdpunkter, fotbollsgalan! : )
 
Ha en fortsatt trevlig måndag!


RSS 2.0