Gott nytt år!

Så var vi där ännu en gång... Decembermörkret ligger återigen kompakt över vår stad, och jag inser att vi snart sätter punkt på ytterligare ett år. Själv så tycker jag att år 2006 har gått i ett rasande tempo. Det var faktiskt inte alls längesedan då snökristallerna föll tyst och stilla över ett vintervitt Smålandslandskap, då fyrverkerierna sprakade och vi önskade varandra ett gott nytt år.

Men 365 dagar går fort. Och tänk på alla dagar vi varit med om. Dagar då vi stressat sönder oss. Dagar då vi njutit av solsken på en klippa. Dagar då vi inte varit så glada. Dagar då vi skrattat glatt. Tänk att varje dag kan pusslas samman och bilda ett år av erfarenheter. Upplevelser där varenda liten sekund är viktig.

Det är mycket som har hänt under året, och det är nästan att jag ler lite grann när jag tänker tillbaka på de dagar som passerat. Det allra första jag kommer att tänka på är den där tisdagseftermiddagen i slutet av maj månad, den dagen då jag fick beskedet att jag kommit in på teckenspråkstolk på Nordiska i Kungälv. Och min barndomsdröm går i uppfyllelse. Nu har jag gått en termin, och jag stormtrivs. Jag trodde dock inte att man skulle kunna så här mycket så här fort. Det har varit mycket ibland, men ack så roligt det är! Att gå i skolan kan faktiskt vara skoj ;)

En annan sak jag minns starkt är vår tiodagars resa till S’te Maxime på Franska Rivieran. Det var ett äventyr. Vi spanade in lyxbåtarna i S't Tropez, vandrade på strandpromenaden i Cannes, besökte Monaco och Menton, strosade runt i den urmysiga lilla staden Port de Grimaud, latade oss på stranden och upplevde fotbollsyran på riktigt nära håll bland tokiga fransmän. Och naturligtvis fanns det mycket mycket mer på vårt schema.

En annan stor upplevelse var EM i friidrott, vilken fest det var i vår stad. Men det allra allra bästaste var såklart måndagskvällen på Frihamnspiren, då Blindside spelade. Det var helt enkelt makalöst bra. Oöverträffligt. Punkt slut.

Ja, det var mitt år. I stora drag, men ändå. Nu är det snart ett nytt år, och det är dags att sätta punkt. Ikväll blir det nyårsfest i Korskyrkan i Mölndal, tillsammans med ett glatt gäng vänner. Jag önskar er ett riktigt gott nytt år!

kramar till er alla

Den hemlighetsfulla trädgården

secretgraden

~ Den hemlighetsfulla trädgården ~

  helt klart den vackraste film jag någonsin sett


Fem ord

Jag förstår inte hur det är möjligt, kan tiden verkligen gå så fort? Det är nu två år sedan den där morgonen då de stora vågorna dundrade in på stränderna i Asien. Jag minns de fem små orden i det där sms:et vi fick sent på kvällen; "Det är ok med oss". Dessa fem små ord stillade vår oro över vad som hänt med min moster Eva och Mats, som befann sig i Khao Lak. Och alla bilderna som sitter kvar på näthinnan. Bilder om död, förstörelse, kaos, sorg, smärta. Katastrof. Jag tror fortfarande inte vi kan förstå vidden av förödelsen.


Må Guds frid vara med er, alla dagar
.


Julafton klädd i bilder


sisters

              

              

Kvällen före julafton

( Ni kan aldrig förstå hur mycket jag älskar er )

trion
                                                                                                                    
Tidigare idag hade vi lite julmys hemma hos mig; Karolina, Caroline och jag. Det var mysigt, och riktigt riktigt underbart att få se och krama om sina älskade vänner. Nu har det blivit kväll. Granen är redan klädd i glitter och röda kulor, och nu placeras tomtar och annat julpynt ut i hela huset, julfilmer och uppesittarkväll visas på TV och julmusik strömmar från alla håll och kanter. Med andra ord, allt är som det brukar vara så här på kvällen före julafton.

Nu önskar jag er en riktigt god jul!


                        


( och Karoline har tagit bilden på Ludde och den på mig när hänger upp stjärnan )

Diamantpärlor bakom dina ögonkast

 ( andas stjärnor )

stjärna

Under fallande stjärnors sånger
i bitande frostnätter
står du likt en staty
på hallgolvet
medan jag
stänger ytterdörren

ty ditt eko
skriker
alltför hårt
mellan husväggarna

och jag rör vid din hand
i hopp om att du
ska bli medveten
om att diamantpärlor
är vid liv
bakom dina ögonkast


© Hanna Pilbom 2006

Om att hata det som spegeln visar

 hatad2
Mina bilder
krackelerar
i rimfrosten
av hat
över det
spegeln visar

Perfektionens statyer

Det är vid de där tidpunkterna
då jag står barfota
på en främmande tågperrong
som du säger
med din sammetslena röst
det finns ingen tid att förlora

Och trots att jag mycket väl vet,
det bara är dina lögner
som invaderar min hjärna
åter igen
så vänder jag mig till dig

För du vet
att när jag skådar
perfektionens statyer
vänder jag aldrig ryggen
åt dig
igen

© Hanna Pilbom 2006

miljoner ljus

Gårdagen blev en riktigt riktigt trevlig tillställning. I skolan hade vi avslutning med julklappslek och mentorsamtal med lärarna (och ja, jag har klarat delmålet för termin ett). Vi gav Arne och Stefan varsin julklapp med glögg, och vi fick alla ett julkort från dem ~ våra lärare är då för gulliga!

kort

Vid 19-tiden på kvällen träffades jag, Marcus, Tim, Pernilla och Josefin vid stora ingången till Liseberg för att kika på julmarknaden och alla de miljontals vackra ljusen där inne. Vi tog oss även en tur upp i lisebergstornet. Vi vandrade runt någon timme, sedan skulle Pernilla och Josefin på bio men vi andra gick omkring ännu en stund. Vid 21-tiden beslutade vi oss för att åka hem till Marcus och julmysa lite med tomtegröt, glögg, pepparkakor och en bra film. Mysigt!

Imorse var jag lite olydig. Jag var ute på en löparrunda, trots att jag fortfarande går på penecillin. Jag vet att det inte är så bra, men jag kunde inte låta bli. Mina ben har inte fått springa av sig sedan i måndags morse, så det riktigt kröp i dem. Dessutom ville jag så gärna prova mina nyinköpta löparskor. Och jag kan säga så här; det var en helt annan känsla att springa med dessa än mina gamla som köptes för 4 år sedan. Ja, jag blev helt enkelt kär i dem under de allra första metrarna.

Imorgon är det tredje advent ~ och snart är det jul, igen.

Med fingrar stela som statyer

Ibland är jag riktigt korkad. Jo, det är sant. I måndags kväll skulle jag dela en avokado och ta ur kärnan i mitten. Jag gör precis som jag brukar, men eftersom kärnan var lite hårdare än normalt så tog jag i lite extra. Resultatet blev att kärnan sprack mitt itu, kniven for rakt igenom avokadon, borrade sig rakt in i min handflata och tog stopp vid mellanhandsbenet, Os Metacarpale III, under långfingret. Jag stod i chock, bara såg på blodet som flödade ur såret och droppade ner i en pöl på diskbänken. Det värkte, dunkade, och jag visste inte vad jag skulle ta mig till. Till slut fick jag tillbaka medvetandet och grep jag tag i en kökshandduk som jag virade om handen. Vart timmarna tog vägen sen, ja det har jag ingen aning om. Vid tretiden somnade jag, och vakande sedan vid halv sex. Det blödde fortfarande. Jag ringde pappa, som sa att han kommer och hämtar mig och så åker vi till Axessakuten. Som tur var så var det inte mycket folk där så tidigt på morgonen, utan det gick ganska snabbt och smidigt. Jag kom in till läkaren, som undersökte handen. Tack och lov var inga nerver skadade! Men det blev några stygn och en penicillinkur. Hela handen är fortfarande svullen, det värker och fingrarna är stela som statyer. Lite svårt att teckna, men det går ju över så småningom.

Gårdagens luciafirande gick över förväntan bra, och alla som såg vårt uppträdande var så nöjda och tacksamma och sa att vi var så bra, hehe. Dagen startade med att vi samlades klockan 7:30 på LAN (Länsarbetsnämnden) i Majorna och sedan var det uppträdanden hela dagen lång. Vi åkte hit och dit och överallt. Den sista på Trollhättans dövförening vid 18:30 på kvällen. När jag kom hem vid 21-tiden, ja då var tröttheten total. Skönt att vara ledig idag!

Sitter nu och lyssnar på Peter Jöbacks julskiva, den är mysig. Pappa var här förut och lämnade mina julgrejer och mormor och morfars gamla gran som jag ska låna. Ikväll är det julfest gånger två. Den första är på skolan, och börjar klockan 17 med julbord och sedan drar festen igång med dans kring granen och spex i gympasalen. Sedan bär det av till kyrkan och cellgruppens julfest. Så kvällen är minst sagt fullbokad. Imorgon är det julavslutning, och sedan väntar ett 3 veckor långt jullov!! =)

lyckorus


autograf

Så grymt!

Igår och idag har Winnerbäck varit på vår skola
och idag gick jag och Emelie fram och pratade med honom
när han stod helt ensam och väntade vid receptionen
och så fick vi ju naturligtvis hans autograf =)


och därmed glömdes morgonens olycka bort
och ersattes med ett lyckorus,
i alla fall för ett tag

raindrops


Slutar det inte att regna snart
ja då vet jag inte vad jag ska ta mig till.


och jag trycks ner under marken

Jag tror nog att jag är världens veligaste människa. Först hade jag bestämt mig för att inte gå på begravningen, och sen så ångrade jag mig och bestämde mig för att åka. Så jag lämnade in ledighetslappen och bokade tågbiljett och allt var klart. Men imorse, ja vad händer då? Jo, jag vaknar med världens dunderförkylning och magkatarr på det. Så det blev att stanna hemma ändå. Suck suck suck. Men jag lovar älskade vän, jag ska åka till din grav och ge dig min tid, mina rosor, mina ord.

I onsdags hade vi vårt första luciauppträdande, på Eldorado. Det strömmade in folk hela tiden, och man fick sätta fram fler och fler bord och fler och fler stolar. Det har aldrig varit så mycket folk där som det var den här kvällen. Och trots att det inte blev så mycket plats över för oss, att vi fick tåga in en och en och snirkla oss mellan folket istället för att gå två och två i ett prydligt led… ja trots detta så gick det i alla fall bra! Och det var roligt, och det var uppskattat. Nästa vecka är det dags för ännu fler uppträdanden =)

              
 
Jobb i helgen, och jag är inte alls sugen på det. Men jag får kurera mig så gott jag kan under dagen, hoppas på sömn inatt och bara härda ut. Det är ju trots allt mina två sista arbetspass under det här året. Snäll som jag är så har jag lämnat över  resterande dagar åt Linnea, som ville jobba under lovet. Skönt för mig, och Linnea får lite extrapengar.


 Det är kallt, grått, meningslöst och jag trycks ner under marken.

Bragdguldet

Nu är Frölunda på gång. Fem vinster på raken, och en slutspelsplats hägrar. Yes.

Och om mindre än en halvtimme delas bragdguldet ut. Vem/vilka ska få det i år? Det finns så många kandidater att man kan bli snurrig för mindre. Vi har tre kronor, som lyckades med bedriften att vinna OS-guld och VM-guld samma år - något som inget annat land gjort tidigare. Vi har Susanna Kallur, Christian Olsson och ett par stycken till från friidrotts-VM i somras. Sen har vi Anna-Carin Olofsson, Björn Lind, Anja Pärsson, Anna Dahlberg, Lina Andersson... Juryn har haft ett tufft jobb. Jag tror att Tre kronor tar hem det. Men jag håller mina tummar för Susanna Kallur.


Föresten, provet gick inget vidre. Blä.

Första Advent


december


Och jag undrar: är det verkligen är december...?


Julthe

Idag är det första december och på söndag är det första advent. Vart tar tiden vägen?

Vi håller på för fullt med luciaövningar i skolan. Det är ju tradition att de nya teckeneleverna har hand om lucia. Vi har bestämt oss för 8 lucia- och jullåtar. Det är inte så många, men det är mycket som ska övas in. Det handlar inte bara om tecken, utan det ska vara snyggt, synkroniserat och se fint ut.

Vi har nu mindre än en vecka på oss att pränta in allt i våra hjärnor, innan det är dags för första uppträdandet på Eldorado på onsdag. Under hela luciadagen har vi bokningar, från tidig morgon till sen kväll. Och den 14:e december ska det vara luciatåg på skolans julfest. Snacka om att man kommer vara tröttare än tröttast på låtarna efteråt, och så kommer man att vara helt slutkörd. Tur att man har tre veckors jullov att vila upp sig på =)

Efter skolan skulle jag åkt ut till Torslanda, för att promenera med Anki. Men hennes far har blivit dålig och hon var tvungen att åka till honom, så vi fick helt enkelt hoppa över promenaden den här veckan. Istället åkte jag in till stan och handlade några julklappar. Känns gött att vara igång! Och så köpte jag världens underbaraste the, Kahls röda julte. Nu har jag en ledig helg framför mig, och det ska bli underbart. Och snart ska jag sätta mig i soffan, sörpla the och brodera!

julte

RSS 2.0