Gott nytt år!

Större delen av helgen spenderades i Mölnlycke, i MKC (Mölnlycke kristna center) där det var nyårskonferensen Leva.I lördags kväll var det först möte där Jakob predikade. Efteråt var det musikcafé och då spelade hardcoregruppen SafeMode - bra bra bra!! Jag hade tydligen glömt min kamera, så det är Karolines bild.

 
image306
www.myspace.com/safemode


Thanks for acting like You care
I didn't know but You were there
You let me run into Your arms
What I have done remains forgotten
A human being is reborn, I'll stay like this forever
Never lose my faith againGott nytt år vänner!


Nu är julen över

Hanna, Hanna, sover du??!!

Karoline kom inrusande (typ) in i rummet jag sover i sent igår kväll. Jag sov inte ännu, men var inte heller helt vaken. Dem ska göra film på The Hobbit, du vet Bilboboken!! Men det är inte Peter Jackson som ska regissera filmen... fortsatte hon med andan i halsen. Jag vet inte vad jag svarade, men något i stil med: Aha, så trevligt! Då har man ju något att se fram emot. Filmen ska tydligen ha premiär julen 2010, så det är ju bara tre år kvar - nice!!

 
image302
 

Idag har jag träffat två av de underbaraste människorna som finns på det här jordklotet - Karolina och Caroline. (bilden är från i fjol då vi hade julmys hemma hos mig)


God jul!

image300


I förmiddags fick jag i uppgift att koka risgrynsgröt. Min käre far anser nämligen att jag är grötexperten i familjen, eftersom jag kokar gröt varje morgon på jobbet. Jaha, ja det kan jag väl göra, svarade jag. Men jag brukar ju koka gröt till 64 personer, och inte till så få som nio personer!

Strax innan 15:00 bänkade vi oss framför TV:n. Kalle är en tradition som man bara inte får missa. Efteråt började vi fixa och dona med maten och julbordet dukades fram. Nu ska vi snart samla ihop oss och läsa julevangeliet. Det blir antagligen jag som får läsa i år, pappa är nämligen inte riktigt sig själv idag. Sedan är det dags att dela ut julklapparna. Undra vem som får den ärofyllda uppgiften att leka tomte i år?


God jul kära vänner!


Kvällen före julafton

image298

hihi, i fredags fick jag signera mina första böcker


Kvällen före julafton.
Just nu spelas Feliz Navidad på hög volym. Julggranen är klädd i vackra röda kulor, sprakande glitter, änglar och gammelmormors julstjärna. Karoline har letat efter kartongen med sina julsaker, om hon har hittat den ännu vet jag faktiskt inte. Mamma vet inte vilka handdukar som ska hänga framme. Linnea håller på att dammsuga. Pappa springer hit och dit och hjälper till med det ena och det andra. Vad Luddekatt har för sig har jag ingen aning om, men han ligger väl i sin lilla röda korg som vanligt. Jag är en latmask som bara sitter här och är trött - men jag har i och för sig rätt att vara trött eftersom jag har jobbat hela helgen.

I gårdagens metro läste jag en intressant sak. Jag är född 1983, i grisens år. Det stod: Ta det lite lugnt med maten i jul. När jag läste det småskrattade jag lite för mig själv. Hallå eller? Lixom, kom med något nytt!? Det där visste jag ju redan.
Hur vänder man en nedåtgående spiral?

Och dagarna bara går och går

Woho!
Nu finns min bok till försäljning lite överallt ute på nätet. Köp den vet ja! ;)

* www.adlibris.se/product.aspx?isbn=9163318962
* www.bokus.com/b/9789163318962.html?pt=search_result
* http://booksondemand.e-butik.se/?artnr=1212
* www.akademibokhandeln.se
* www.akateeminen.com


image294

Carolas julkonsert i tisdags kväll var fantastisk! Det var helt underbart och julstämningen var på topp.
I denna natt blir världen ny
det händer i en avstängd by
och åter ser vi mörkret fly
när himlen öppnar sig

Inatt ska markens herdar le
sen böjer sig de vise tre
I Betlehem ska alla se
att himlen öppnar sig

Andas havsluft

Härligt och uppfriskande med långpromenader.
Och att andas in havsluft är aldrig fel det heller.

image293
 

Andra advent

Jag längtar så sjukt mycket efter att få se Narnia - Prins Caspian på bioduken.
Nu har i alla fall trailern kommit - titta och njut!
 


Första Advent

Vi vandrade genom Haga, och lite längre bort på Haga Nygata ser jag ett välbekant ansikte - Ninni Hjalmers. Jag håll på att sätta hjärtat i halsgropen, och hela jag önskade att hon inte skulle se mig eller känna igen mig. Men det gjorde hon ju såklart. Ja, efter alla de åren på Östra så vore det ju i och för sig konstigt om hon inte gjorde det... Jag har inte sett henne sen den där vinterdagen i slutet av februari 2005, den dagen hon sa att jag var en kroniker och att de inte kunde hjälpa mig något mer. Och än så länge har hon ju faktiskt rätt. Men man kan ju faktiskt inte bli helt frisk utan behandling. Eller jo, det går. Men det är svårare än svårt. Hon tittade på mig med de där granskande blickarna, det var nästan så jag kände att hon tänkte "Vad va det jag sa". Och vad gjorde jag? Jo, jag log bara lite smått tillbaka.

Ikväll blir det DVD-kväll hemma hos Sigge. Adios!

RSS 2.0