Frostnattens sånger

sunset

Frostnattens stjärnor
sjunger i magiska toner
om en fantasi
långt bortom havets rand

och jag viskar
miljontals fraser
från frostiga läppar

    kan du höra,
    kan du förstå?


Jag vill att du lyssnar
på mina ord

    i stjärnornas närvaro
    är du aldrig ensam


© Hanna Pilbom 2006

Väderkaos och VM-silver

utsikt
Tagen från min balkong imorse. Det här är på baksidan av huset, och det ser ju inte så kaosartat ut. Snarare lugnt och fridfullt, och lite kallt. Men när man kommer ut på framsidan möts man av den kallaste av vindar och lite snöflingor.


Idag skulle vi egentligen åkt ner till Halmstad och ha gudstjänst i Kärlekens kyrka, men E ringde imorse och sa att vi måste ställa in dagens utflykt. Orsak: Väderkaoset. Halva vägsträckan ner till Halmstad var på vägkartan rödmålad, och alltså var det ingen idé att bege sig ut. Lite tråkigt, men inget att göra något åt. Vi får en ny chans på söndag då vi ska till Uddevalla, och till dess lär väl i alla fall ovädret bedarra.

Så idag har jag tränat, varit ute på en timmes promenad (ja, jag trotsade vädret. Men det var kaaallt och stooormigt) och så har jag ju såklart kollat på VM. Och det blev en svensk medalj, silver till Mats Larsson!

    
bilder från gp.se

Praktikveckor

Ojojoj.
Läste det här  på E:s blogg:

En anorektiker producerar samma mängd stresshormoner inför en matsituation som en kvinna som föder barn, det är medicinskt konstaterat. Alltså undrar jag om det inte måste finnas en enorm styrka och potential bakom en ätstörning.

dövas

Har nu haft min första praktikvecka, och jag har haft det kanonbra! Jag har fått vara med om det ena och det andra, allt från att vara med på ett kyrkoråd till att medverka i gudstjänst och gemenskapsträffar. Jag träffat många döva. De allra flesta är äldre, och de är så söta! De minns min farbror Bengt, och talar så hjärtligt och fint om honom.

Igår och idag har jag haft hemmaarbete, på grund av att det var begravning igår och minnesstund idag och familjen ville inte att någon praktikant skulle medverka. Så mitt arbete under de här två dagarna har bestått av att titta på berättelsen av Jona på teckenspråk och att översätta psalmer och en lovsång (Ropa till Gud) från svenska till teckenspråk. Jag ska teckna dem - alldeles själv - på gudstjänsterna nästa vecka! Filmen fixade jag lätt som en plätt, men översättningarna är inte det lättaste kan jag meddela! Nu är jag klar med "Ropa till Gud", kanske får finslipas lite grann bara. Efter att ha översatt halva psalmen, har jag nu kört fast lite. Tänkte då att det nog var dags för en liten paus, och fortsätta översättningen lite senare.

Ska jobba nu i helgen. Och nästa vecka är sista praktikveckan, på tisdag blir det begravning och på torsdag och söndag ska vi iväg till Halmstad och Uddevalla för två gudstjänster. Under de andra dagarna ska vi antagligen besöka äldreboenden och dövföreningen.

RSS 2.0