Jag skulle önska att jag var en kruka.

image203

Det är precis så jag tänker ibland. Min önskan. Och så läser jag det i en bok.
Ur "De galnas hus" skriven av Karin Fossum.
 
 

Pier Pressure


image202


Nu har jag den i min hand, biljetten till Pier Pressure !!
1 juli på Frihamnspiren. Massa grymma band ska spela.

www.pierpressure.seimage201


I morse skördade jag årets första smultron. Det var mumsigt =)Jag fick ett H från Karin förra veckan, och här är min plus och minus lista

+
hallon
havet
himlen
het sommarsol
hjärta

-
hjärnspöken
huvudbry
hundar
helvetet
hatSommar sommar sommar

image190

Min syster och hennes kavaljer på niornas bal igår kväll! De var så fina.


Jaha, då var det väl dags att uppdatera lite grann. De senaste två veckorna har varit kaotiska, jag har haft upp över öronen mycket att göra. Men i fredags hade vi avslutning på skolan, sen jobbade jag i helgen och nu har jag sommarlov! Börjar inte jobba förrän midsommardagen igen. Härligt att vara ledig ett tag =)  


Jag lovade för ett tag sen att berätta om klassresan till Köpenhamn, så här följer en liten resumé. Tidigt på morgonen den 30 maj samlades vi på centralstationen i Göteborg, fyra timmar senare steg vi av tåget i Köpenhamn. Efter att ha fått våra rum på hotellet åkte vi iväg till KC (kommunikationscentrum), där vi fick en rundvandring av Jesper (en dansk döv, som kan svenskt teckenspråk hyfsat bra) och så berättade han om teckenspråksutbildningen där. På kvällen hade vi lite förfest inne på vårat rum, sedan gav sig alla andra iväg (utom jag och Maria) till en karaokebar. Nästa dag besökte vi en dövskola, på eftermiddagen hade vi fritid som vi spenderade genom att strosa runt på Ströget. På kvällen hade vi skattjakt. Vi delade in oss i lag och fick olika uppgifter vi skulle lösa, leta reda på olika platser och ta reda på olika saker? tex. hur många små gröna män som finns på rådhuset, när statyer är uppsatta, hur många träd som finns nere vid ankaret i Nyhavn etc. Det var skoj, och min grupp vann typ. På fredagen åkte vi tillbaka till KC, och idag träffade vi Sussi som dels berättade om tolkutbildningen i Danmark och dels om skillnader mellan döva och hörande. Vid halv 6 paffade vi iväg, och var hemma i Göteborg halv 10 på kvällen.

              

Förra veckan hände massor av saker. På tisdagen var vi i Slottsskogen hela dagen med klassen, vi spelade brännboll, kubb och lekte och hade allmänt skoj. Senare på eftermiddagen träffade jag min kära Karolina! Onsdagen var en röd dag och sen dagen spenderade jag, Karoline, Linnea och Karl borta på ångbåtsbryggan. På torsdagen hade vi först utspark för T4:orna. Det är tradition, eftersom inte alla går vidare till tolk, så vi i T2 ordnar med lekar och tolkarna fixar fika och mat och så har vi en trevlig dag tillsammans hela teckenspråksavdelningen. Senare på eftermiddagen hade vi i min klass vår dramaföreställning. Dramat handlar om en helt ?vanlig? dag på skolan, och vi är sju stycken som spelar alla lärare och resten i klassen är tekniker eller spelar elever. Jag spelade vår rektor, Ann-Marie. På kvällen hade vi avslutningsfest med grillning och gemenskap. På fredagen hade vi som sagt avslutning, och vi fick varsin gul ros med ett kort från våra två lärare Arne och Stefan. Vi byter ju lärare till nästa läsår. Sen var det tårta och kaffe i matsalen, och Ann-Marie sa glad sommar och några andra väl valda ord ;)


På fredagskvällen hade min syster Karoline, och alla andra nior på Torslandaskolan, Cabaréföreställning. Det var trevligt! Lördag och söndag jobbade jag. Men jag var ute på rasten och gick en promenad och kikade på Götheborg som nu befinner sig i sin hemmahamn. Efter jobbet i söndags åkte jag upp till Mölnlycke, hälsade på Marina och Mattias en stund innan vi tillsammans åkte ner till MKC (Mölnlycke kristna center). Igår och idag har jag och Linnea bara legat borta vid ångbåtsbryggan och gottat oss i den underbara solen =)

image195Diktsamling

image189


Strömmar genom tiden
~ en samling med svenska poeter


Jag har med fyra dikter i boken =)


Igår när jag kom hem från Köpenhamn
låg den och väntade i min brevlåda!
*lycklig*
Jag ska berätta mer om klassresan i ett senare inlägg...

RSS 2.0