Imorgon...

klockan 13:30 är det en internationell manifestation för teckenspråket! Avmarsch från Gustav Adolfs torg och manifestationen avslutas på Järntorget, där det kommer hända olika saker fram till cirka klockan 16:00 ( mer info och program finns på www.sdrf.se )

image249


Torsdagslektioner

Våra lektioner på torsdagar är alltid lika intressanta! På dövrealian hade vi besök av Jane, en dövblind kvinna på drygt 40 år. Hon föreläste för oss om sin uppväxt och om livet som dövblind. Vi fick dessutom pröva på att taktilteckna till henne, bokstavera våra namn och teckna våra persontecken. Jätteintressant!


              

Bilder från dövas dag i Vänersborg


En liten krock...

image244

Jätteroligt och tryggt område man bor i...
http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=113&a=370855


Var iväg med skolan på dövas dag i Vänersborg fredag till lördag. På fredagen var det pubkväll med Cowboytema, rodeo, linedance och massa annat. Igår var det utställningar på Birger Sjöberg gymnasiet och aktiviteter på gågatan i Vänersborg. Var helt mör igår kväll då jag kom hem. Men trots det paffade jag iväg en liten stund till Anna och tittade på Evan Almighty. Och nja, den var väl inte så bra kanske.. Idag predikade Tomas Sjödin i Smyrna, det var bra. Sen gick vi iväg till Jakobs café i Haga. Satt där, myste och pratade ett par timmar. När vi gick därifrån höll jag på att krocka med Anders Svensson (fotbollsspelare) på Haga Nygata... detta utan att själv vara medveten om att det var han! Såg det först efteråt, då jag tittade upp och Marcus sa "haha, ser du inte vem du krockar med!?" Vi fick oss ett litet skratt i alla fall =)

Håller nu på med morgondagens redovisning, 15 minuter om hemtjänsten. Ojojoj. Hur ska det här gå egentligen?"The endings are all good?"

 
Lyssna på låten. Underbar.
 


Blindside ~ The Endings

So you think that I could ride
This wave all the way through
So you think that I could just stand here
With nothing to hold on to
I can feel it, it's breaking, it's coming down
It's crashing down from up high
I can't see it, it's too big too fast
I've already shut eyes

The endings are all right?
The endings are all good?

What if I could reach inside
To take a deeper breath to see it's all right
What if I saw you at my side

I know I was made to go up this mountain
Every bone in my body tells me it's right
I know I was made to go up this mountain
But I'm getting scared of heights
Still I'll sleep to the sound of the monsters roar
Cause I'll sleep next to your heartbeat forever

The endings are all right
The endings are all good

What if I could reach inside
To take a deeper breath to see it's all right
What if I saw you at my sideIFK


YES
självklart vinner IFK

:D

image243"Men då får hon väl gå en annan väg"

Gah!
Jag blev fly förbannad förut idag då jag gick hem från skolan. På en gata en bit bort i mitt bostadsområde stod en man och grejade med sin bil. Hans hund springer lös, och eftersom jag är livrädd för hundar blir jag såklart helt skräckslagen. Den där hunden springer mot mig där jag kommer gående på gatan, och jag blir stel som en pinne och bara skriker "Kan du kalla på din hund!!" Jag ropar flera gånger, men mannen bryr sig inte för fem öre och hunden hoppar och skäller runt omkring mig. Då kommer en annan man gående, som säger "Hallå, ser du inte att hon är rädd för hundar. Ropa in honom!" Och vet ni vad den där idioten till hundägare svarar? "Aha. Men då får hon väl gå en annan väg!"

Det hela slutade med att mannen som kom gående tog tag i hunden och sa "sådana som han borde inte få ha hund" Jag bara höll med, och så gick jag därifrån. Jag var så arg att jag trodde jag skulle explodera!


Annars har det väl varit en helt ok dag i skolan. På förmiddagen hade vi dövblindkunskap med Lena, och det var två väldigt intressanta lektioner! Vi fick pröva på taktik tolkning, bokstavering i handflata och skrivning i handflata. Dessutom såg vi på en film om dövblindas vardag, som FSDB (Föreningen Sveriges dövblinda) gjort, och så hade vi intressanta diskussioner.


Ja, det var väl allt för den här gången.

En liten sammanfattning...

image242Varför måste helger alltid gå så fort??!! (hm... jaja, det kan ju kanske bero på att man passar på att göra en massa roliga saker, de få dagar man är ledig...)

I alla fall.
Paffade ut till Sandvik i torsdags. I fredags var jag, Karoline och Isac på bio. Vi såg Pirates 3. Den var bra, men de två andra är bättre. I lördags bagav vi oss ut i björnbärssnåren, jag och mina kära systrar. Det fanns dock inte så mycket att plocka, antingen var de inte mogna eller så var de övermogna.. Men jag fick ihop två liter i alla fall, som nu ligger i min frys =) Senare på eftermiddagen stack jag hem till Marina och Mattias, Fredrik och Jacob var också där. Vi kollade på fotbollsmatchen mellan Sverige och danmark och spelade Wii. Det var skoj! men haha, jag loosade totalt! men det var ju inte så konstigt eftersom det var allra första gången jag spelade Wii... Igår åkte jag, Linnea och Karl in till förmiddagsmötet i Smyrna. Jag fick köra Linneas nya bil, både på ditvägen och hemvägen. Den var riktigt nice att köra. På eftermiddagen åkte vi ut med pappa och fiskade i Makrillgrundet. Karoline fick en liten Vittling, men pappa fick upp en ganska stor makrill (+ en liten Vittling...) Sen på kvällen begav jag mig in till kyrkan igen, vi hade återträff med Salamancagänget!! Pastor Guillermo och hans familj var nämligen på besök i Sverige, och då passade vi på att träffas allihopa igen. Det var verkligen görskoj att se alla igen, det var ju faktiskt drygt fem år sedan vi var där nere nu.

Ja, det var en liten sammanfattning.

Nu måste jag påbörja min redovisning jag ska ha imorgon...
Haha. Min skola har verkligen bra framförhållning... Vi fick reda på redovisningen nu i eftermiddags!RSS 2.0