Bohemian Raspberry (och det kallas ledighet)

No I don't want to battle from beginning to end
I don't want a cycle of recycled revenge
I don't want to follow death and all of his friends
And in the end, we lie awake and we dream of making our escape

- Coldplay -Nejnejnej, det här är inga bra nyheter!

Jag har haft en mysig jul här ute i Sandvik. Det har varit sådär stillsamt och lugnt - precis så som jag önskat. På juldagen hade vi biograf här hemma, då vi (alla utom pappa) tittade på Narnia: Prins Caspian som jag fick i julklapp av söta Linnea. Annandagen spenderades tillsammans med två härliga vänner - Alexandra och Sara. Först spanade jag och Alexandra in mellandagsrean i stan, och jag kan säga att det var galet mycket människor och galet mycket kaos i klädhögarna. Det var bara att knö och armbåga sig fram. Jag gick tyvärr lottlös därifrån, bortsett från schampo och balsam, men Alexandra gjorde ett fynd i alla fall. Framåt fyratiden satte jag mig på bussen hem till Sara, där vi under resten av eftermiddagen och kvällen myste, pratade, drack thé, åt kanelknäcke och tittade på Shrek.

Mellan varven har jag tillåtit mig själv att koppla av och vara ledig, och då menar jag l e d i g. Det är något jag sällan unnar mig själv, men nu har jag känt att det har varit välbehövligt. Och tro det eller ej, jag har njutit! Det enda som egentligen behövs är en Stephen King-bok framför ögonen, en kamera att fota naturen med eller en bra film.

Nyårsafton kommer att firas hemma hos Therese tillsammans med de närmsta och käraste vännerna, och det kommer med all säkerhet bli sådär riktigt trevligt, varmt och mysigt.

By the way. Jag har för första gången i mitt liv smakat på Ben&Jerry, Bohemian Raspberry, och det var himmelskt gott.


Christmas Candles (och beslutet är fattat)

Stilla natt, heliga natt,
allt är frid, stjärnan blid
Skiner på barnet i stallets strå,
och de vakande fromma två.
Kristus till jorden är kommen,
oss är en frälsare född.


Då var det jullov - igen. Sista veckan i skolan försvann fortare än kvickt och innehöll bland annat redovisning, tolkning, teater, julbord, julfest, julklappslek och julavslutning. Igår spenderade jag en underbar eftermiddag tillsammans med Karolina och Caroline - de är de bästa vänner man kan ha. Nu har jag jobbat klart mina fyra dagar på frälsis, och imorgon är det helt plötsligt julafton. Det ska bli riktigt skönt att få vara ledig lite! Typiskt nog har jag gått och blivit görförkyld. Jag känner mig sådär allmänt krasslig och lite febrig, vilket inte är så roligt nu när julen står för dörren.

Julafton... en dag som innehåller allt från Kalle Anka, klappar och julgran till ljus, pepparkakor och julmusik. Men glöm dock inte bort att blicka upp mot den vackra stjärnhimlen, och fundera en liten stund på varför vi firar jul. Tänk på de vise männen som följde stjärnan mot Betlehem och fann det nyfödda Jesusbarnet i krubban. Och lyssna till änglakörens sång om det stora glädjebudskapet - sången som handlar om att vår Frälsare är född.

Och beslutet är fattat. Det finns ingen återvändo. Framöver är det en stenhård kamp som gäller, och jag ska vägra lyssna till vad mina hjärnspöken i skallen säger. Ångestens klor får hugga i mig hur mycket de vill. Jag bara ska klara det här. Per aspera ad astra.


En riktigt god jul önskar jag er alla! Må era hjärtan fyllas av julfrid och värme.
+bild

Lucia (och det röda i det svartvita)

Haha nu har jag gjort det igen
Jag har varit dum mot mig själv
Jag är så bra på sådant, eller hur?

- Thomas Östberg -

 
Idag är det lucia, vilket innebär att det är exakt ett år sedan som min diktsamling Nattskrik och havsmelodier publicerades. Och till er som ännu inte har köpt den, säger jag så här - köp den!

Under veckan som gått har Saras artikel om rättspsykiatrin publicerats i corren, den är riktigt bra! Läs här.

Julmarknad i Kiel (och årets bragdguld)Jag har varit på julmarknaden i Kiel tillsammans med min mamma. Vi åkte iväg med Stenabåten i söndags och kom hem i förmiddags, med andra ord två nätter ombord på båten och hela gårdagen spenderades i ett soligt Kiel. Det blev lite shopping i diverse olika butiker och julmarknaden var mysig!

På julmarknaden köpte jag två ljuvliga thésorter, ett rött julthé och ett grönt med massa frukter och örter. Jag dricker det ena just nu och det är riktigt riktigt gott! Jag köpte även ett par görsöta örhängen, en t-shirt, en tröja, samt en svart knälång kjol - så nu har jag något att klä mig i på alla julfestligheter framöver. Egentligen behöver jag nog inte tala om det, men jag är rätt så nöjd =)  Jag tror att mamma också är nöjd över de fynd hon gjorde.

Och årets bragdguld tilldelades skytten Jonas Jacobsson. Han är den förste handikappidrottaren som får bragdmedaljen, och jag tycker att han förtjänar den. I Peking i somras tog han tre guldmedaljer och sammanlagt har han lyckats ta hela 29 medaljer i paralympics, varav 16 guld. Det är inte dåligt!
 

RSS 2.0