SystermysIgår kväll var Linnea här hos mig. Systermys. Vi bakade björnbärspaj, tittade på melodifestivalen och drack limevatten. Vi skrattade gött åt härliga Björn Gustavsson och höll våra tummar för Andreas Johnsson och Carola. Det gick ju inte hela vägen, men de har en chans till! Och trots att ballader inte är min grej så tyckte jag Sannas låt var helt ok. Rongedals bidrag var helt ok det med. Summan av kardemumman - gårdagens vinnare var väl värda segern!

Ikväll blir det däremot bara till att ta det lugnt. Kanske läsa ut Sista Striden (sjunde och sista Narniaboken för den som inte visste det). Eller kanske se Häxan och Lejonet för tredje gången på en vecka? hehe ;) Imorgon är vi lediga från skolan. Lärarna på skolan ska ha planeringsmöte. Och vi tackar ju inte nej till ett förlängt sportlov.

Vår i luften

image330

I förmiddags kände jag mig såpass pigg att jag bestämde mig för en liten tripp ut i det vackra vädret. Och ja, det är verkligen vår i luften! Jag insåg dock rätt så fort att det inte var ett så bra beslut. Jag gick bara en liten runda bort till Wieselgrensplatsen, men då jag kom hem var kroppen helt utmattad. Det var med andra ord bara att krypa till sängs igen och sova ett par timmar. Men hey, jag fick i alla fall uppleva den underbara vårluften och känna solstrålar mot mina kinder, samt att jag fick köpt underbara sharonfrukter och en mumsig honungspomelo!

Igår kväll (efter att ha tittat på Lost :P) kunde jag verkligen inte komma till ro. Antagligen var det på grund av all den sömn jag fått den senaste veckan, och kroppen ville väl inte sova mer. I alla fall. Jag slog på TV:n igen och tittade på Kvällsöppet. Det handlade om barnpsykiatrin och var väldigt intressant. Se programmet här. Bland annat var Sofia Åkerman med i debatten.

Och kramar till er alla på alla hjärtans dag!

Ett underbart lov?

Vilket underbart lov. Eller inte.

I fredags trodde jag ju att jag hade åkt på en vanlig förkylning. Icke. Det visade sig vara luftrörskatarr. Och nu har jag dessutom fått öroninflammation i båda öronen - trevligt värre. När jag blir sjuk, ja då blir jag banne mig riktigt sjuk. Och det har ju i och för sig vissa positiva sidor, tex så går ju tiden fortare då man inte orkar göra något annat än att sova. Jag kan ju dock inte låta bli att fundera på frågan: Varför blir jag alltid sjuk på lov?

Idag har jag i alla fall varit hyfsat pigg, jag har kunnat sitta upp utan att bli alldeles vimmelkantig, och jag lyckades spendera två timmar framför tv:n och VM i skidskytte. Tyvärr blev det en fjärdeplats för vårt svenska lag.


Psst.
Imorgon kväll startar fjärde säsongen av Lost. =)

Kalas (och så var det inga båtar i hamnen)

image322

Igår hade vi födelsedagskalas för Linnea. Vi är ju inte så många i släkten, men det är alltid trevligt att samlas och träffa Eva, Mats, farmor och farfar igen. Jag, Karoline, Linnea, Karl och pappa tog och en promenix bort till småbåtshamnen och ångbåtsbryggan. Men ångbåtsbryggan var sig inte riktigt lik. I stormarna som varit i vinter har en gammal båt drivit in och förstört bryggan. Det kändes sorgligt att se - min älskade favoritbrygga! Vid småbåtshamnen hade någon lustigkurre satt upp en skylt där det stod så här: INGA BÅTAR. Och det märkte vi minsann. Det är ju faktiskt ganska vanligt den här tiden på året. Alltså, att det inte ligger några båtar där i hamnen.

Idag är det fredag

Varför kan jag aldrig vara nöjd med något jag gör? Aldrig blir något bra.
Letar efter fel. Söker efter brister.
Allt ska vara perfekt.

Den här helgen är det verkligen full rulle. Åker ut till Sandvik idag och stannar där till söndag kväll. Imorgon är det Carolinas bröllop. På söndag födelsedagskalas för Linnea. Hon fyller egentligen år om en vecka, men vi firar henne den här helgen eftersom Karoline åker på skidresa nästa fredag och min moster Eva och Mats drar iväg till Thailand. Hoppas resan går bra för dem. Det är första gången de åker tillbaka efter tsunamin. De befann  ju sig där då, i Khao Lak. Och jag minns fortfarande kaoset som rådde innan vi fick det där sms:et att de var välbehållna. "Det är ok med oss". Tänk att fem små ord kan göra så mycket.

image321

Daniel Lemma var på skolan och spelade i tisdags


RSS 2.0