En liten kram (och allt känns bara felfelfel)

Walking the darkest rain
I cover you by my name,
A shelter inside your world of pain
Step on the waters waves
Coming to me by faith
I am the light of better days


Day of fire - Through the fire

image383

Ibland vill man bara vrida tillbara klockan en sisådär 17 år


Strax innan jag slutade jobba idag knackade det på fönsterrutan, och då jag kikar ut ser jag en leende Jenny stå där. Dock var hon vääldigt stressad och vi hann bara säga hej och ge varandra en kram innan hon rusade iväg till tåget. Kära du, nästa gång du planerar en Göteborgsresa så får vi minsann se till att det inträffar på en helg då jag inte jobbar!!

Helgens tokigaste: Hemma hos Anna igår kväll, då Karl och Linda (med deras mer än vilda fantasi) hittade på en hel massa tecken, utan någon som helst innebörd.
Helgens låtar: Through the fire med Day of fire. Glass in the Trees med Dead Poetic.
Helgens skönaste: Det strålande vädret - typiskt att man måste vara inne och jobba hela dagarna.
Helgens fynd: Mängder av lådor med röda marsipantomtar i frysen på jobbet - hallå är det inte midsommar snart?
Helgens knasigaste: Ibland hamnar man i spännande diskussioner med gubbarna på jobbet. Igår handlade det om huruvida man får dåligt samvete då man stjäl något. Vissa menar att man inte känner något alls, eftersom de behöver grejerna och andra känner enbart dåligt samvete om de säljer det vidare till någon annan. Hm, intressant intressant.
Helgens hälsning: Syster, din beundrare (du vet finnen som sa att han var kär i dig) frågade var du var någonstans och undrade när du ska jobba nästa gång? Tihi.

Veckan som kommer händer det minsann grejer - och meningen ska självklart uttalas på göteborgska för bästa effekt, taha. Isabell tar studenten. Linnea tar examen, vilket ska firas med grillpartaj ute i Sandvik nästa lördag. Och på lördag ska jag dessutom träffa världens sötaste och bästaste Lisa - min själsfrände, en ovärderlig skatt. Du är likt en syster (eller snarare en tvilling). När jag fick hennes sms i torsdags, om att hon skulle komma till Göteborg och undrade om vi kunde ses, ja då visste glädjen inga gränser. Hur många år har vi känt varandra nu, fyra fem? I alla fall, det ska bli helt underbart att äntligen få krama om dig på riktigt älskade vännen.

Den senaste tiden har det ägt rum flera stora jordbävningar runt om i världen. Och här sitter jag och försöker få ihop en redovisning om just jordbävningar. Det senaste jag hörde om var efterskalvet i Kina idag, och man kan inte riktigt förstå hur många människor som är drabbade. Pappa var ju i Kina då för två veckor sedan när den stora jordbävningen inträffade, men han satt säkert i ett flygplan uppe i luften just när marken skakade.

Och allt känns bara felfelfel. Jag känner mig felfelfel.

Budapest tur och retur (och det är kallt i Sverige)

I fredags var det världspremiär för Narnia: Prins Caspian men vi här i Sverige måste vänta till 2 juli för att få se den - vilket jag fortfarande är riktigt förbannad på, för jag tycker det är elakt.
 
image368

Sent igår eftermiddag landade vi på Säve, och det första jag kände var kylan. Innan vi åkte var det ju sommartemperaturer och strålande solsken här i Sverige och nere i Budapest har vi haft cirka 30 grader och kanonväder. Nu kommer man hem och så är det bara 7-8 grader!! *brr* Vi har i alla fall haft en fin vecka. Vi åkte från Säve i tisdags morse och var framme vid hotellet i Budapest vid 14-tiden. Jag och Mikaela fick rummet allra högst upp, med ett takfönster som vi inte kunde öppna (så vi hade en bastu på vårt rum), en toalett som luktade kloak och dessutom bankade det mysko från avloppet. Efter att vi checkat in gick vi ut och åt lunch på en restaurang och sedan åkte vi bort till dövföreningen, där vi fick en guidning av Karlsson på taket - som Lotta så fint döpte honom till, för ja det var bara propellern på ryggen som saknades. Tillbaka till hotellet, och resten av kvällen spenderades genom att umgås uppe på mitt och Mikaelas rum.

Onsdag morgon åkte vi tåget till Vac, där vi besökte en dövskola. Vac ligger vid Donau och var en görfin stad, hur vacker som helst. Efter besöket på dövskolan blev det lunch på en restaurang som låg nere vid floden, och sedan lite fritid innan vi begav oss tillbaka till Budapest och ett andra besök på dövföreningen. Den här kvällen fick vi vara med om en teckenspråkslektion, samt en lite mindre rundvandring. När vi kom hem upptäckte jag och Mikaela att städerskan har öppnat vårat fönster - tacktacktack, ingen mer bastu!

Torsdagen var vi ute på sightseeing hela dagen. Vi var bland annat och såg slottet, Mattiaskyrkan, vi gick över Kedjebron och såg några grymma breakdance-killar. Efter lunch och lite kringvandring på stan ville några hem och vila, så de tog bussen hem. Vi andra (jag, Mikaela, Lina, Lotta, Adam, LG och Daniel) valde istället att gå hem, och på vägen tog vi en liten extra tripp in i synagogan. Sedan åkte vi iväg till Hjältarnas Torg, där vi fick en två timmar lång historielektion av Sylvester. Han tecknade på det internationella teckenspråket och LG översatte det vi inte förstod till svenskt TSP. Jag trodde inte att man skulle förstå någonting av det Sylvester berättade, men det var faktiskt inte alls särskilt svårt. Klart att det var svårt i början, men det gick lättare och lättare. Grymt skoj att man förstod det internationella såpass bra =)

På fredagen hade vi en helt fri dag. Några gick och badade i ett badhus, några valde att gå ner till Donau och sola och någon valde att gå på konstmuseum. Vi andra tog en tripp bort till Ungerns största varuhus, Arena Plaza. Och det var banne mig stoort! Hur många affärer som helst. Jag hade tur den här dagen, hittade både en svart kjol och en vit t-shirt med typ ett fjärilstryck på framsidan. Vi kom tillbaka till hotellet vid 17-tiden ungefär och ett par timmar senare gick jag, Emma och Peter ut på en långpromenad ner till floden.

Lördagen spenderade vi med att gå runt på stan, shoppa lite och bara umgås. På eftermiddagen satte vi oss i en minibuss och åkte iväg till flygplatsen. Ja, det var resan i stora drag. Egentligen finns det massa massa mer att berätta, men jag orkar ju inte skriva om allt vi gjort och varit med om.

 
Här är några av Annas bilder från förra fredagen.

 

Sjömannen (and so help me God)

Sjömannen ber inte om medvind, han lär sig segla
- Gustav Lindborg -

image367

Asså, jag har världens sötaste syster. Här är hon 6 år gammal och visar upp sin långnäsa.


I fredags hade jag lite födelsedagsfirande här hemma, vilket var riktigt trevligt. Härligt att umgås med några av de underbaraste människorna på jorden. Anna lekte paparazzifotograf, så det kommer väl upp några bilder här så småningom. Kvällen avslutades med en promenad upp på Ramberget i solnedgången - vackerhet.

Jobbat helg med syster. Jag har kommit underfund med varför jag aldrig lyssnar på radio - de spelar ju bara samma skräplåtar hela tiden! Men vi hade ändå radion påslagen på jobbet, på RixFM, och när vi skar sallad spelade de Nickelback! Men nu spelade de inte den här låten, utan den här och både jag och Karoline njöt för fullt. Efter jobbet traskade vi bort till Valhalla och träffade finaste Johanna, som var i Göteborg och spelade i volleybollturningen Kal & Ada. Så underbart att träffas och få kramas på riktigt igen - det var faktiskt drygt två år sedan sist

What a day (och våren är det vackraste som finns)

Våren är det vackraste som finns.

image366

What a day. What a day. What a wonderful day!
Jag har gått på högvarv hela dagen och grattis-smsen har haglat in. Tack så mycket kära vänner, ni är helt underbara! Jag har haft fullt hus här hemma ikväll, först stoora tjocka släkten och sedan klasskamrater och cellgruppen. Lost är färdigtittad, jag har pratat med Karolina i telefon och nu väntar en stoor hög med disk innan det är dags för sängen.

Dagens skönaste: Det härliga vädret - sommarsommarsommar!
Dagens galnaste: Linnea ringde och hennes klass (jag har aldrig träffat en kotte) stämde in i skönsång - vi gratulerar, vi gratulerar.
Dagens tabbe: Mikalea var vilse, jag gick ut och letade efter henne och råkade låsa ute mig själv - men det löste sig för Kajsa kom ner och öppnade.

Och om ni undrar hur det gick på mentorsamtalet i måndags, så kan jag meddela att det gick bra. Hela klassen går vidare in på tolk! Puh, vilken lättnad. Alla i klassen ska dock inte fortsätta till hösten.Hjärtestenen

image360

 
 

RSS 2.0