Vägskäl (och ljusglimtar)

Glädjen kommer till dig när du inte söker den,
när du är upptagen av vardagliga göromål.
Glädjen kan, liksom solljuset,
slinka in genom den smalaste springa.

- Anne Swärd -
 


Just nu slits jag mellan det friska och det sjuka. Jag står vid ett vägskäl, där ena vägen leder till anorexin och den andra mot friskheten. Varje dag måste jag välja - sjukdom eller liv - och jag vill gå åt båda hållen samtidigt. Jag önskar ibland att det fanns en genväg, att jag kunde vakna en morgon bara vara fri(sk). Vägen mot friskheten är på tok för lång och skrämmande. Och obehaglig. Det är krokigt, snårigt och jag snubblar på trädrötter och lägger fällben på mig själv.

Glädjande telefonsamtal (och den gamla kökssoffan)

Det som ligger bakom oss är förbi.
Det vi har att invänta är det som ska komma.
Det vi vet är stunden som är.
- Kerstin Hesslefors Persson -
 

Jag stiger in i min lägenhet och möts av en doft som påminner mig om träslöjdssalen i grundskolan - doften av linolja. Och jag sitter på doftkällan just nu, vår gamla kökssoffan. Kökssoffan, som stått nere i garaget ända sedan flytten ut till Sandvik, står nu här hemma hos mig. Den är slipad och oljad, och jag är ganska nöjd över min arbetsinsats. Jag ville inte att den skulle se ny ut, därför har jag låtit några gamla ärr vara kvar - minnen från barndomen. Kökssoffan har följt med under alla år och det fullständigt kryllar av minnen i det gamla träet. På kökssoffan har jag sovit, lekt med lego, läst läxor och vägrat äta. På kökssoffan har jag skrattat, gråtit, kramats och skakat i ångest. Kökssoffan har fått ta emot diverse slag och sparkar, och den har dessutom blivit utsatt för både kniveggar och kattklor. Men det starkaste minnet jag har är från när vi bodde på Svängrumsgatan ute i Frölunda. Det hände lite då och då, att min pappa lyfte av locket från kökssoffan och satte det mot min och Linneas våningssäng. Tänk vilken dröm - vår alldeles egna rutschkana!

I tisdags kväll fick jag ett mycket glädjande telefonsamtal från Tomas Sjödin. Han ringde angående min medverkan på en författarkväll i Smyrnas café i höst. Det blir en lyrikkväll där jag kommer läsa ur min bok och samtala kring skrivandet. Så jag tycker att ni ska boka in torsdag 29:e oktober redan nu!

Och nästa vecka kommer jag bidra med ett inlägg på SHEDO-bloggen. Så håll era ögon öppna!

Beslutsångest (och en intensiv vecka)

This is the world we live in
And these are the hands we're given
Use them and let's start trying
To make it a place worth living in

- Disturbed -Den sista veckan av sommarlovet har varit intensiv, men ack så underbar! Jag har tagit vara på tiden och bara gjort saker jag tycker om och vill göra. Och ja, jag har försökt njuta så mycket som möjligt. Allt har rullat på, och jag har verkligen flängt fram och tillbaka och hit och dit. Jag har träffat Emelie, Johanna, Caroline, Jenny, Marcus, Therese, Sara och Linnea - samt en hel drös människor i kyrkan tidigare idag. Det har blivit ett och annat cafébesök, en shoppingtur, några djupa samtal, många härliga skratt, flera insikter, underbar vänskap och en mysig filmkväll. Och så har det dessutom varit kulturkalas, signspotting och gospelkväll med Göteborg gospel, Björn Hedström och Nanne Grönvall.


En helg i Lund (och U2 var magnificent)Vad ska man egentligen säga? U2 var magnificent!!


I lördags morse satte jag mig på tåget ner till Lund. Sandra mötte mig på stationen, och efter att vi lämnat min väska hemma hos henne stack vi iväg och badade. Senare på eftermiddagen gick vi in till stan. Sandra skulle förbereda inför kvällens teaterföreställning och då strosade jag runt lite på egen hand. Klockan 19 var det dags för teater, och ja, pjäsen var bra! Efter lite mingel och ett stopp på ett falafelställe, så vandrade vi hemåt och tittade på Dirty Dancing - så nu har jag äntligen sett den filmen ;)

Igår förmiddag mötte vi upp Liv och lilla Ylva i stadsparken. Picknick med frukt, hembakat bröd och hemgjord avokadoröra. När Ylva började ta av sig sina kläder och ville bada i en fontän gick vi hem till Liv, där vi satt och tjötade i trädgården medan Ylva plaskade i tvättbaljan. Sedan dök även Innie upp, i sällskap med sambo och hund. Innan jag åkte hem så vandrade vi runt lite och hann även ett besök på Espresso House. Efter några hejdåkramar steg jag på bussen och jag tror att jag log hela vägen hem till Göteborg (jag kan säga att det var liite segt att först åka buss till Laholm och därefter byta till tåg…) Jag har haft en härlig helg! Tack alla fina människor för att ni finns!

Och jag tror faktiskt att jag är på rätt väg. Just nu känns det som att inget kan stoppa mig!Skagenröra (och Blindside släpper nytt album)

Blindside släpper nytt album 2010!!  :)

 


Tidigt i torsdags morse packade jag och mina systrar bilen och begav oss iväg på äventyr till Skagen. Det var en dag med blandat väder... lite sol, lite regn och en hel del vindar. Men inget väder kunde stoppa oss. Första anhalt var naturligtvis Grenen. När vi vandrar ut på sandstranden så upptäcker vi att det råder en smärre översvämmning. Det var bara att ta av sig skorna och vandra vidare. När vi någon timme senare kom tillbaka till bilen såg vi ut som tre små troll - den kraftiga vinden hade format väldigt vackra frisyrer :P 

Skagen är väldigt mysigt. När vi strosar runt och kikar in i diverse olika butiker så börjar det droppa lite från himlen. Då ville Karoline ha glass, så vi slank in på ett glasscafé. Mjukglass med chokladtopping till mina systrar, en kula kokossorbet till mig. Det var mums. Innan dagen var slut hann vi även med en tur till den tilsandede kirke, några kilometer söder om Skagen. Halv nio rullade vi på färjan i Fredrikshamn och två timmar senare ankrade vi Göteborgs hamn. Summa summarum... trots en smått värkande högerfot, ömmande blåmärken på höger lår och ett ryggskott, så hade jag en otroligt mysig dag tillsammans med mina älskade systrar.
 
 

RSS 2.0