Praktikveckor i Örebro (och den där förbannade stämpeln i pannan)

Patienter är som snöflingor. Alla är olika.
- JD, Scrubs -
 


De två praktikveckorna på tolkcentralen i Örebro flög iväg. Det kändes faktiskt lite vemodigt att sätta sig på tåget i fredags kväll, men samtidigt var det ju skönt att få åka tillbaka till mitt kära Göteborg igen - allra mest har jag nog saknat mina älskade kuddar, haha. Jag har haft det riktigt riktigt bra och man kan lugnt säga att jag har fått uppleva mycket! Jag har följt med på tolkuppdrag av alla möjliga slag, haft två riktigt bra handledare och träffat mängder av nya människor. Och självklart har jag träffat min kära vän Karolina, samt varit på café och spelat biljard med Krolle - han spöade mig med 2-1, men jag ska minsann ta revansch! Förra helgen åkte jag upp till Nora och hälsade på mina två söta sysslingar, Hanna och Charlotta. Det var en mycket trevlig helg!


Mot Örebro (och fjärilar i magen)

Och jag lade ner min sten vid ditt kors.

De senaste dagarna har varit kantade av stirrighet och nervositet. Men nu är allt under kontroll igen. Väskan är packad och tågbiljetterna nedstoppade. Jag ska iväg på en två veckor lång praktik på tolkcentralen Örebro, och vid fyratiden i eftermiddag avgår tåget. Det är liite oroligt i magen, ångestnivån är skyhög och tankar far omkring åt alla håll och kanter. Kanske inte så konstigt då jag under de kommande veckorna ska ta mig igenom ett antal utmaningar. Men jag ska verkligen göra mitt bästa för att det ska bli två görbra veckor! Det ska ju faktiskt bli riktigt spännande och jag ser fram emot att få komma ut på den här första tolkpraktiken.

Painful Secrets
Titta på filmen, den finns på YouTube (12 delar).
Jag älskar sista repliken: "But for you and me, our time is coming"
Pain, without love

Pain, I can't get enough
Pain, I like it rough
'Cause I'd rather feel pain than nothing at all

I know that you're wounded
You know that I'm here to save you
You know I'm always here for you
I know that you'll thank me later

- Three Days Grace -

Lyckodrake (och nu skriver vi 2009)

Alla behöver en lyckodrake
när man är ute på ett svårt uppdrag.

- Michael Ende, den oändliga historien -
 

När vi en stund efter tolvslaget lämnade fyrverkerierna i centrala Kungälv bakom oss och i den iskalla nyårsnatten vandrade tillbaka till Thereses lägenhet, tog Therese mig i armen och sa: Nu är det januari och snart är det vår! Det var svårt att tro när kylan bet hårt i kinderna, men ack så sant och jag sken väl upp likt en sol. Blotta tanken på varma vindar, gröna träd och solstrålar gör att glädje och lycka börjar bubbla inuti mig.

I måndags firade jag min namnsdag på allra bästa sätt. Efter jobbet gick jag hem till Caroline, och en stund senare begav vi oss iväg till biografen och såg filmen Twilight. Åh, det var en film helt i min smak! Underbart bra, och så var den sådär vackert filmad. Sånt gillar vi! Jag måstemåstemåste läsa böckerna.

Och jag vill ha en lyckodrake, som sitter på min axel och viskar goda råd i mina öron.

RSS 2.0