Regnbågens alla färger (och en viktig tröskel)

Livet är som en jättelik målarduk,
fyll den med så mycket färg du kan
- Danny Kaye -Sedan en vecka tillbaka befinner jag mig i Sandvik. Eller ja, mer eller mindre i alla fall... när jag tänker efter så har jag nog spenderat mer tid på annat håll. Jag har hunnit med många små äventyr! Träffat Terese och Sara. Sett Harry Potter och halvblodsprinsen - den allra första visningen! Ätit sushi med Jenny - premiär för min del och jag blev riktigt förvånad över att jag faktiskt tyckte det var gott. Haft filmkväll. Söndagskvällen tillbringades i Valvet i Smyrna där jag i fyra timmar spelade kortspel med fina pojkar - jo, vi hade en liten andakt också. I måndags var vi iväg på roadtrip: Sandvik - Tjörn - Orust - Göksäter - Mellerud - Hjärtum - Sandvik. Mellerud var dagens stora mål. En balkongdörr till farfar och farmor inhandlades och efter det åt vi på café Vågen - en grekisk sallad med den godaste fetaosten jag någonsin smakat. I tisdags hälsade jag på Marina, Mattias och lilla Alicia - prat, fotografering, quinoasallad, ännu mer prat, hallonpaj och Transformers. Igår träffade jag Alexandra - sushi och en shoppingtur som resulterade i en tröja och en klänning (!!).

Jag försöker så gott det går att fylla livet med regnbågens alla färger, livets alla färger. Jag säger inte att livet går som på räls. Jag tror att jag har kommit även en tröskel. En mycket viktig tröskel. Jag vågar mer. Jag utmanar mer. Jag lever mer. Jag har kommit på att jag behöver inte leva ett inrutat liv, där allt som händer och sker måste planeras in i minsta detalj. Det är så skönt att faktiskt kunna göra något på impuls ibland, att vara spontan! Ja, det är nog det där som gör hela skillnaden. Att jag faktiskt vågar känna efter hur det skulle vara att må bra, leva på riktigt och njuta av livets alla möjligheter. Förut var jag görskraj för att känna det, eftersom jag då skulle bli så besviken när bakslagen kom över mig. Jag har haft mina psykbryt under sommaren, men nu kan jag hantera dem bättre. Jag vet att ångesten går över, mörkret blir ljusare och att bättre dagar kommer igen.


Sommarträff med SHEDO (och riktiga kramar)

Om du kan drömma om det,
så kan du göra det
- Walt Disney -


Under helgen har vi haft sommarträff med SHEDO.

I lördags träffades Sara, Johanna och jag vid tio-tiden på förmiddagen. Efter att vi hade varit iväg och handlat satt vi bara och småpratade innan det var dags att bege sig bort till centralstationen för att möta upp alla andra. Från centralen gick vi i samlad trupp bort till Smyrnakyrkan, där vi först fikade och sedan bara umgicks och hade trevligt tillsammans. Vi spelade spel, twister, pratade, skrattade och framåt kvällen lagade vi tacos. Vi avslutade träffen vid 14-tiden igår eftermiddag med en stor kramring.

Sedan var det bara städning kvar, och eftersom vi fick hjälp av Josefin och Anna gick det väldigt smidigt. Efter att Sara, Johanna och Anna åkt åt varsitt håll var det bara jag och Josefin kvar på centralen. Och den timmen som var kvar till Josefins buss skulle avgå gick väldigt fort… vi hade mycket att prata om ;) Jag vet inte hur Sara och Johanna känner idag, men jag känner mig i vilket fall som helst otroligt glad och lycklig. Det blev verkligen en riktigt härlig helg med mycket go gemenskap!

Den här veckan kommer min kära vän Terese till Göteborg. Tänk att vi efter så många år äntligen får träffas och krama om varandra på riktigt! Det ska bli lika underbart som i torsdags då jag träffade finaste Linda, som var på besök i Göteborg. Och på onsdag klockan 13:00 sitter jag och syster (och x antal vänner till henne) bänkade inne i en biosalong på Bergakungen. Det är dags för premiären av Harry Potter och Halvsblodsprinsen!

Sommar (och jag njuter av livet)

We're getting stronger every day
We're getting braver in every way
Hallelujah, here we come

- Delirious? -


Klockan är snart nio, termometern visar drygt 26 grader och kvällssolen lyser på en blå himmel. Det här är sommar när den är som allra bäst! Liite trist att vara inne och jobba hela dagarna bara... Men under helgen låg jag på ångbåtsbryggan i Sandvik, lyssnade på Bandit rock, läste en bra bok och njöt som bara den.

Helgens inledning var föresten en höjdare. Som bilderna ovan visar så knallade jag bort till Götaälvbron, där jag lyssnade på Volbeat och Disturbed som spelade på Metaltown. Och ja, det var grymt bra! Jag var bara lite butter över att jag missade Dead by April, de spelade halv två och jag jobbade fram till fyra. Lördagskvällen spenderades på klipporna ute på Krossholmen - grillning i kvällssol tillsammans med goa människor är faktiskt inte så dumt. På söndagseftermiddagen var vi ett gäng från Smyrna som åkte ut till Kalvsund. Sol, värme, klippor, bad, fotboll, gudstjänst med Tomas Sjödin, promenad, vänner, gemenskap, skratt, leenden, kramar... ja, helt enkelt en fantastisk avslutningen på helgen.

Annars händer typ allt och lite till. Jag, Sara och Johanna håller på att planera nästa helgs sommarträff med SHEDO. Jag träffar mina dyrbara vänner Caroline och Karolina. Marina och Mattias har fått en söt liten dotter. Jag har promenerat runt slätta damm med Karin. Och jag har fått krama om underbara Camilla.

Kort och gott, just nu njuter jag av livet. Av att leva.

RSS 2.0