Dövblindutbildning i Mullsjö (och en annorlunda känsla)

On this day, I see clearly everything has come to life
A bitter place and a broken dream and we'll leave it all behind
On this day, its so real to me everything has come to life
Another chance to chase a dream
Another chance to feel, chance to feel alive

- Alter Bridge -


Förra veckan var vi i Mullsjö på dövblindutbildning. Den här gången var halva klassen blinda och halva klassen ledsagare, och sedan bytte vi ju såklart. Vi cyklade, red islandshästar och paddlade kanot, samt sov i en jaktstuga mitt ute i skogen. Det var första gången i mitt liv som jag satt på en hästrygg, det var liite läskigt men ja, jag överlevde ju det med. Haha. För att sammanfatta det hela så kan man säga att det var bra och lärorika dagar. Det är alltid nyttigt att få prova på hur det är att vara blind/dövblind i olika situationer, man får en helt annan förståelse. Nästa år ska vi göra samma sak igen, fast då ska vi vara ledsagare åt dövblinda brukare.

Imorgon är det Kristi Himmelfärdsdag och jag önskar mig värmande solstrålar. Vi ska fira min och pappas födelsedag ute i Sandvik, och på menyn står det grillning och hallonpaj.Hjärnspöken (och en lugn födelsedag)

A star called your name
Will you use your voice to answer
Just one last time

- Blindside -
 


Igår hade jag en lugn och skön födelsedag. Jag blev alldeles varm i hjärtat av alla gratulationer - tack kära vänner, tack! Jag träffade finaste Sara och vi hade en trevlig pratstund på Café Vanilj - tack för fikat vännen! Och sedan träffade jag min söta syster som gav mig lila syrener - hm, vill jag veta var du plockat dem? Jag minns när jag var liten, då blommade syrenerna lagom till skolavslutningen. När man kände doften av syrenblommor, då visste man att det var sommarlov. Nu för tiden står de i blom lagom till min födelsedag - alltså en hel månad tidigare! Gårdagens väder har sin egen historia. Eftersom jag alltid haft strålande sol och sommarvärme, så måste jag säga att det var nog det mest spännande väder som jag någonsin haft på min födelsedag. Det var lite komiskt, och jag kunde faktiskt inte låta bli att skratta lite för mig själv, när jag igår morse såg de gråa molnen och regndropparna på fönsterrutan. I och för sig sprack det upp på eftermiddagen och himlen blev alldeles knallblå, men liite typiskt är det ändå... det har ju varit så vackert väder under så lång tid nu! Under april månad var dygnsmedeltemperaturen här i Göteborg 10,4 grader, vilket innebär att april var en sommarmånad!

I onsdags sprang jag vårruset i Slottsskogen tillsammans med drygt 17 200 andra tjejer. Tiden blev väl inte den bästa, men med tanke på att det faktiskt inte gick att springa fortare bland alla människor så får jag ändå vara nöjd med 21 minuter. Karolina var med och hejjade, och vid målgången stötte vi dessutom ihop med Marcus, Lisa och Tomas - dvs 50 % av min cellgrupp.

Idag kommer min härliga vän Johanna till Göteborg, det ska bli underbart att träffas igen! Imorgon blir det Narnia-kväll tillsammans med Sara och Therese och på söndag kväll allt är tillåtet men allt är inte nyttigt. Och så ska 18 timmars jobb utföras - men det tycker jag att vi glömmer bort just nu.

Frågetecken (och årets första glass)


Det är maj månad, träden är gröna, blommorna har slagit ut och naturens färger sprider liv och glädje in i min själ. Jag njuter av ledig helg, solstrålar och den härliga värmen. Valborg firades med vänner, cortegen och grillning i parken ovanför Landala. Igår träffade jag fina Alexandra. Vi strosade runt på stan, kollade in demonstranterna och sedan slog vi oss ner vid näckrosdammen med varsin glass.

RSS 2.0