Vinterlandskap (och väntan är över)

I was aiming for the sky, ended up flat on the ground
Bur once again the sun is rising,
I better keep on walking
Keep on walking
- Salem al Fakir -Jag har haft en underbar vecka i Grövelsjön. Vit gnistrande snö, solstrålar och månsken. Det kallas vackerhet. Skidåkning, sparkåkning och promenader under tusentals glimmande stjärnor. Gemenskap, mys och en sprakade brasa i stugan. Och världens finaste julfirande, såklart. Kallt har det dock varit, 26 minusgrader som mest. I Idre, som ligger tre mil från Grövelsjön, var det 36 minusgrader! Brr!

Och ikväll är det dags! Efter två och ett halv års väntan ska jag äntligen få se Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader. Det kommer bli helt fantastiskt.


God jul (och tetigt)

I knew I'd caught a glimpse of heaven's love
as he thanked me and ran out
I knew tht God had sent that little boy
to remind me, what christmas is all about

- Newsong -


En kylig och klar decembermorgon var jag ute och sprang. I en backe ser jag en äldre man som står och tittar upp mot himlen. När jag är cirka fem meter ifrån honom säger han: Har du sett något sådant förut? Jag vänder mig om och ser att han pekar upp på en stor lysande stjärna. Nej, sa jag och kunde inte slita blicken från den vackra stjärnan. Det märkliga var inte stjärnan i sig, utan att den lyste alldeles ensam uppe i det gigantiska himlavalvet. Det var tetigt, väldigt tetigt, fortsatte mannen. Och så sa vi hejdå och god jul till varandra. Jag började småspringa hemåt med tårar strömmande nedför kinderna. Tetigt är göteborgska och betyder konstigt. Det var ett ord som min mormor och morfar använde ofta och jag förknippar det starkt till dem. Det var längesedan jag grät av sorg över mormor och morfar, men den morgonen kunde jag inte hejda gråten utan lät tårarna falla.

Jag har jullov nu och om ett par timmar åker vi upp till Grövelsjön för att fira jul med Eriks familj. Därför vill jag redan nu önska er läsare en riktigt god jul och ett gott nytt år!


Long live the king (och musiken lever vidare)

I'm not looking back
Yesterday's far away
and I live for my king
- Narnia -


I maj läste jag i tidningen Dagen att det kristna hårdrocksbandet Narnia skulle lägga ner. För drygt en vecka var det så dags, den 3:e december gjorde de sin sista spelning. Bandet har hämtat sitt namn från CS Lewis fantastiska böcker om fantasilandet Narnia. Narnias låtar berättar om kristen tro, om kampen mellan gott och ont och i låtarna finns vittnesbörd från människor som bestämt sig för att följa Jesus. Åtta album har Narnia spelat in. Nu ska Carl Johan Grimmark, Anderas Passmark, Anderas Johansson och Germán Pascual gå vidare med andra musikprojekt. Sångaren Christian Liljegren, som var med och startade bandet för 14 år sedan men lämnade det för något år sedan, var med på spelningen förra fredagen.

Jag är lite sorgsen i hjärtat. Tack och lov lever deras musik vidare. Lyssna och njut!
RSS 2.0