En go helg (och släktskap)

När du hjälper en annan uppför berget
bestiger du det samtidigt självJag har haft en sådan där obeskrivligt underbar helg. Ett gäng härliga SHEDO-vänner från Skåne och Linköping har varit på besök här i Göteborg. Vi har bott vid havet, badat, legat på soldränkta klippor, åkt karuseller och bergodalbanor på Liseberg och ätit frukost på café.

Det där med släkt är rätt så lustigt - speciellt om man ska jämföra min och Eriks släkt. Eriks släkt är gigantisk. Min släkt är minimal. Jag har inga kusiner. Däremot har jag några sysslingar - antalet kan räknas på en hand och jag har bara kontakt med två av dem. Förra veckan var vi i Grebbestad och hälsade på mina sysslingar, Charlotta och Hanna. En fantastisk dag som innehöll promenad vid havet, fotografering i en gammal bohuseka, blåbärs- och hallonplockning, quornfärspaj, kladdkaka, tjöt, skratt och sällskapsspel.

Jag har med andra ord en fantastisk sommar. Och jag njuter!


Har du en bra sommar?
Bohusläns klippor (och skåne)

Livet är som en spegel
- allt blir vackrare när du lerKrossholmen, Sandvik


Jag sitter på tåget hem från Lund. Skåne är vackert. Och platt. När jag tittar ut genom fönstren ser jag åkrar och hagar med betande kor. Himlen är blå och kvällssolen skimrar sådär magiskt. Men det är ändå något som saknas. Bohusläns klippor i solnedgången. Utsikten över det böjande stora havet. Och att springa barfota på klipphällar och hoppa mellan stenarna vid strandkanten.


Smultronställe (och leva)

Jag går långsamt,
men jag går aldrig tillbaka

- Abramham Lincoln -Mitt smultronställe är ångbåtsbryggan ute i Sandvik. Var är ditt smultronställe?


Jag ber om ursäkt för den extremt dåliga uppdateringen - det är sommar och att jag har fullt upp med att leva.

Förutom jobb, jobb och jobb har jag sett x antal fotbollsmatcher, sjungit med i allgången på Liseberg, myst med mina stjärnor Karolina och Caroline, plockat smultron, seglat med Klara och Joel, agerat flytthjälp, grillat med mina kollegor vid Bellevue Brygga och spenderat midsommarhelgen på Frälsis - precis som alla andra år, jag säger lixom inte nej till dubbelt OB. Världens sötaste flicka har fyllt ett år och det firades med rosa sagoslottstårta och massa paket - men snörena och ballongerna var naturligtvis roligare än paketen. Jag har sett Eclipse med underbara Therese, fikat med vänner, badat, löst korsord med kärleken på ångbåtsbryggan, varit på Therese och Fredriks bröllop, spetsat handen med ett grillspett, lyssnat på Åke Samuelsson på Hönökonferensen och fyndat boken CS Lewis - Mannen som skapade Narnia för fyrtio kronor. 

Och nu är det dags för sommarens SHEDO-träff i Göteborg! :)


RSS 2.0