Psykiatrilagsutredningen (och glad påsk!)

Dina ögon är fyllda av glädje
Säg, vad har de sett för att få sånt ljus?
De har sett hur vårt liv fick en mening
Jesus fyller mörkret med liv och ljus

- Lars Åke Lundberg -En gammal bild, jag vet. Men det spelar ingen roll, för det är vår och vitsipporna blommar!


Jag sitter här, dricker chai-te och pysslar med fotoalbumet från vår bröllopsresa till Kreta i somras. Men mest av allt så bara jag väntar på att maken ska komma hem från jobbet. Efter en vecka så börjar det lixom bli lite trist att bara vara hemma och inte kunna göra någonting. Detta på grund är en irriterande inflammation i nack/ryggmuskeln. De första dagarna var jag stel som en pinne av värken och jag kunde verkligen inte göra någonting. Erik fick hjälpa mig med allt och skämtade hela tiden om att han vaffade... (VAF = vård av fru). Nu är det självklart bättre, men jag måste ta det lugnt och inte anstänga mig - vilket kan vara lite svårt för en rastlös själ som mig. Jag vill ju jobba jobba jobba! Men jobbet får vänta tills på tisdag.

När jag ändå uppdaterar här så kan jag passa på att tipsa er att läsa om den nya psykiatrilagsutredningen som presenterandes häromdagen. Det finns massor att säga om den, men då jag inte finner orden så rekommenderar jag er att läsa vad Thérèse och Sofia skrivit. Läs även Anna och Moas artikel på newsmill, Lagstiftningen om psykiatrisk tvångsvård får inte diskriminera.

Och till sist. Igår kväll möttes Marcus Birro och Tomas Sjödin i ett samtal kring sorgen, kärleken, Gud, spöken och läsarnas kärlek. Det var en fantastiskt kväll! Klicka in er på den här sidan och titta på videoinspelningen från kvällen.


Texten i början av det här inlägget är en av verserna i psalmen "Dina händer är fulla av blommor".
En helt underbar psalm som kommer sjungas i kyrkor runt om i Sverige
på söndag - påskdagen - uppståndelsedagen.


Glad påsk kära vänner!

RSS 2.0