Daintree National Park (och Cape Tribulation)


Varje människa är en halvöppen dörr

som leder till ett rum för alla
- Tomas Tranströmer -
 

Efter dagarna ute på Stora Barriärrevet åkte vi norrut från Cairns till Daintree National Park och Daintree River. Daintree är en fantastisk regnskog, och finns med på Unescos lista över världsarv. Det här är den enda platsen på hela jordklotet där två världsarv ligger sida vid sida - Daintree på land och Barriärrevet i havet utanför. Regnskogen här är den äldsta tropiska regnskogen på jorden. Vi vandrade genom regnskogen, badade i ett vattendrag och åt lunch på en lägerplats mitt i skogen. På Daintree River åkte vi på krokodilsafari och vi såg två vilda krokodiler. En av höjdpunkterna på dagen var Cape Tribulation, en otroligt vacker kritvit strand med kristallklart vatten. Dock är det inte ett ställe att bada på. I vattnet finns både krokodiler och "stingers".

På vägen tillbaka till Cairns stannade vi på en lokal glassfabrik, som tillverkar glass på frukten som odlas i området. Galet god glass! Inga konstgjorda tillsatser i den här glassen... Mangoglassen smakade riktig mango och i passionsfruktglassen fanns de små kärnorna kvar. Här köpte jag även ett lokalproducerat te, riktigt gott det med.


Cape Tribulation

Varningsskyltar finns det gott om i det här landet
 


Krokodilsafari på Daintree RiverEn Krokodil!

 
 

Stora Barriärrevet (och simma med sköldpaddor)


Nuet är den punkt där tiden vidrör evigheten

- CS Lewis -
 
 
På nyårsdagen flög vi från Brisbane till Cairns i norra Queensland. Här var vi i några dagar och åkte på två dagsturer ut till Stora Barriärrevet och en dagstur till Daintree National Park.

Den första dagsturen gick till Green Island, som ligger en bit utanför Cairns. Vi var ute på ön under hela dagen, snorklade från stranden och åkte en tur med en glasbotten-båt. Erik fick även möjlighet att hålla i en krokodil. Andra dagen åkte vi ut till det yttre revet och snorklade på tre olika rev. Båda dagarna var helt fantastiska! Vattnet var kristallklart och varmt - 29 grader! Och att snorkla bland alla färggranna koraller, fiskar och sköldpaddor under två hela dagar är något av det häftigaste jag gjort i mitt liv. Vi fick låna en undervattenskamera av Karoline och Matts kombo, och vi turades om att fota med kameran. En ny fotoupplevelse :)

Och till sist vill jag be om ursäkt för att det tagit lite tid att publicera inläggen från vår resa till Australien. Jag har så mycket att berätta och så många bilder att visa, men tyvärr har jag inte riktigt haft ork till allt jag velat göra. Ni får ha lite tålamod :)Green IslandEn Stingrocka utanför Green IslandErik och krokodilen

 

 

RSS 2.0