Stora Barriärrevet (och simma med sköldpaddor)


Nuet är den punkt där tiden vidrör evigheten

- CS Lewis -
 
 
På nyårsdagen flög vi från Brisbane till Cairns i norra Queensland. Här var vi i några dagar och åkte på två dagsturer ut till Stora Barriärrevet och en dagstur till Daintree National Park.

Den första dagsturen gick till Green Island, som ligger en bit utanför Cairns. Vi var ute på ön under hela dagen, snorklade från stranden och åkte en tur med en glasbotten-båt. Erik fick även möjlighet att hålla i en krokodil. Andra dagen åkte vi ut till det yttre revet och snorklade på tre olika rev. Båda dagarna var helt fantastiska! Vattnet var kristallklart och varmt - 29 grader! Och att snorkla bland alla färggranna koraller, fiskar och sköldpaddor under två hela dagar är något av det häftigaste jag gjort i mitt liv. Vi fick låna en undervattenskamera av Karoline och Matts kombo, och vi turades om att fota med kameran. En ny fotoupplevelse :)

Och till sist vill jag be om ursäkt för att det tagit lite tid att publicera inläggen från vår resa till Australien. Jag har så mycket att berätta och så många bilder att visa, men tyvärr har jag inte riktigt haft ork till allt jag velat göra. Ni får ha lite tålamod :)Green IslandEn Stingrocka utanför Green IslandErik och krokodilen

 

 

Kommentarer
Postat av: Therese

Åh, vad härliga bilder :)

Svar: Tack :)
Hanna

2014-04-10 @ 13:34:28
URL: http://apeaceofmee.blogg.se
Postat av: Emelie

Åh vilka härliga bilder :) Ser ju helt underbart ut.

Svar: Tack! Det var helt underbart! :)
Hanna

2014-04-13 @ 18:15:38
URL: http://motfriskaandetag.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0