Great Ocean Road (och Melbourne)


Den som har tid vinner hjärtan
och det första hjärta som behöver vinnas är det egna

- Tomas Sjödin -


För en stund sen spelade Australien mot Spanien i VM. Mina två favoritlag, som båda två nu är utslagna. Under tiden jag tittade på matchen så tänkte jag att det var ju längesen jag uppdaterade bloggen med lite bilder från resan till Australien... Så här kommer nu ett inlägg om vår tripp längs med Great Ocean Road, en kustväg mellan Adelaide och Melbourne.

Great Ocean Road är alltså en fantastiskt vacker vägstäcka på ca 300 km, som går längs med kusten mellan orterna Warrnambool och Torquay. Vi hyrde bil i Adelaide och bodde några nätter längs med vägen till Melbourne. Det finns hur många vackra platser och utsiktspunkter som helst att titta på här. Vi valde ut några där vi stannade till vid, bland annat London Bridge, Twelwe Apostles, Great Otway National Park, Maits Rest och Erskine Falls. Bilden på den lilla koalaungen ovanför är tagen i Great Otway National Park.

I Melbourne bodde vi sedan en natt. Under en dag gick vi runt på en sightseeingtur och upptäckte staden. Vi tog kvällsflyget tillbaka till Sydney för att där spendera de sista dagarna av resan.London Bridge

 


Twelwe ApostlesGigantiska träd i den tempererade regnskogen i Maits RestCape Otway Lighthouse
Australiens äldsta fyr som fortfarande är i brukMäktiga Erskine Falls 
Melbourne

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0