Sunshine Coast (och Fraser Island)


I have no fear of losing my life
- if I have to save a koala or a crocodile
or a kangaroo or a snake,
mate, I will save it

- Steve Irwing -


Efter att vi firat julafton och juldagen i Sydney så flög vi på annandag jul norrut till Brisbane. Vi hyrde bil och styrde mot Sunshine Coast, där tillbringade en vecka i familjen Andersons andra hus. Huset ligger bara ett par hundra meter från stranden och vi passade på att ha några lugna dagar med sol och bad. En dag åkte upp till Noosa national park och på nyårsafton var vi på Australia Zoo. Erik fyller år på nyårsafton, så det var hans önskemål att åka dit på sin födelsedag. Australia Zoo ägs av den nu avlidne Steve Irwing (känd som Crocodile Hunter) och hans familj.

Bilderna jag tänkte visa er nu är tagna på Fraser Island. Hit åkte vi på en dagstur som utgick från Hervey Bay. Fraser Island är världens största sandö och finns sedan 1992 på Unescos världsarvslista. I vattnet runt ön kryllar det av hajar och på ön finns det Dingos och många giftiga ormar. Naturen på Fraser Island är helt fantastisk. På östsidan ligger en lång sandstrand som heter 75 mile Beach (som ni ser på bilden ovanför), och med det namnet så förstår ni hur lång stranden är. På ön finns många vattendrag, källor, regnskog och en otroligt vacker sjö som heter Lake McKenzie - med kritvita stränder och turkost vatten.The PinnaclesMaheno ShipwrekDen specialbyggda bussen med fyrhjulsdrift som vi åkte i under dagsturenSå här ser alla vägar ut på Fraser IslandVacker naturVattendrag i regnskogenLake McKenzieLiten babysköldpaddaVi lämnade ön i solnedgången


Erik och jag
 
 
Karoline och Matthew
 
 

Kommentarer
Postat av: Wilda

Åh! Så inspirerande! Vi har också tänkt oss blue mountains, fraser island och Brisbane. Men vi har valt Lone Pine Koala Sanctuary istället för Australian Zoo, kändes mer prisvärt. Fint att se dina bilder och drömma mig bort :)

Svar: Mitt önskemål var också att åka till Lone Pine, men vi var några stycken som skulle komma överens. :) Du kommer få en helt fantastisk resa!
Hanna

2014-03-15 @ 07:54:59
URL: http://reaktionista.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0