Adelaide (och Kangaroo Island)You can never get a cup of tea large enough

or a book long enough to suit me
- CS Lewis -

 
När vi njutit av värmen i Cairns och sett barriärrevet och regnskogen, då bar det av söderut mot Adelaide! I Adelaide var det inte riktigt lika varmt som i Cairns... I Cairns hade vi temperaturer som låg på 38-39 grader. När vi kom till Adelaide var det runt 23 grader och vi frös ganska mycket. Vi sov två nätter på ett hotell i centrala Adelaide innan vi startade bilresan längs med kusten mot Melbourne. Erik och jag träffade en av dagarna Eriks två sysslingar, Emma och Karl, och deras mamma som bor i Adelaide. De guidade oss runt i stan och visade oss var alla koalor håller till. På kvällen åt vi indisk mat och hoppade på deras studsmatta :)

Den andra dagen åkte vi ut till Kangaroo Island, en ö som ligger söder om Adelaide. Här såg vi kängurur, koalor, sjölejon, nya zeeländsk pälssäl och små pingviner. Vi fick även se en Echidna. Förutom alla djur så var det en fantastisk natur att njuta av!
Sovande sjölejon 
Remarkable Rocks

Nya zeeländsk pälssäl
 

Möt mig som jag är (och klipp från Nyhetsmorgon)


För två och en halv vecka sedan med verkade jag och Thérèse Eriksson i Nyhetsmorgon på TV4 med anledning av Thérèses nya bok, Möt mig som jag är. Läs mer om boken på Libris hemsida och den här artikeln i tidningen Dagen. Dagens nyheter uppmärksammade boken i den här artikeln: För att samtala i kyrkan behövs ingen remiss.
 
Möt mig som jag är handlar kort och gott om hur du som jobbar inom kyrkan, antingen anställd eller ideellt engagerad, kan hjälpa unga människor som drabbas av psykisk ohälsa och självskadebeteende. Det finns tex konkreta tips på hur man kan stödja någon som skadar sig själv. I boken berättar även personer som skadat sig själva och vuxna som hjälpt och stöttat om deras erfarenheter. Jag kan varmt rekommendera boken! Och läser ni boken får ni även i slutet läsa en dikt som jag skrivit ;)
 


( Om videon krånglar kan ni se klippet via den här länken: www.tv4.se/nyhetsmorgon/klipp/sj%C3%A4lvskadebeteende-%C3%A4r-ett-%C3%B6kande-problem-bland-unga-2594095 )

RSS 2.0