Midnattssol (och Treriksröset)


När jag ser din himmel, som dina fingrar format,
månen och stjärnorna du fäste där,
vad är då en människa att du tänker på henne,
en dödlig att du tar dig an honom?
- Psaltaren 8:4-5 -
 

Den här bloggen har helt fallit i glömska den senaste tiden. Fråga mig inte varför, för det finns nog inga bra svar. Livet går väl helt enkelt vidare och behovet att skriva är inte lika stort som tidigare. Och egentligen, det senaste åren har bloggen mer och mer förvandlats till resblogg. Så här kommer ännu ett inlägg på det här temat.

I somras var vi i sommarstugan utanför Luleå i två och en halv vecka. Veckor som kan sammanfattas så här: strålande väder, värme, båtturer, bad, lugn, bokläsning, Falk-filmer. Under några dagar åkte Erik och jag på en tur till Sveriges allra nordligaste breddgrader. Vi sov ett par nätter i Övre Soppero och fick uppleva den fantastiska midnattssolen! Bilden ovanför är tagen en natt i början av juli, då vi åkte upp på berget Kaarevaara utanför Karesuando. Uppe på berget har man utsikt över Sverige, Finland och Norge och vyn är helt magisk.

En dag vandrade vi till Treriksröset - Sveriges nordligaste punkt. Så coolt att stå där vid röset och ha hela Sverige söderut! Och naturupplevelsen under vandringen, den kan man inte annat än fascineras av. På vägen tillbaka till Luleå åkte vi genom Tornedalen och njöt av all vacker natur. Eftersom temperaturen var över 30-gradersträcket så var ett bad i Torneälven obligatoriskt.På vandring till Treriksröset. Vi hade rustat oss med långbyxor och långtröja eftersom vi hört att det var väldigt mycket mygg. Men myggen var som bortblåsta och det var ungefär 23 grader varmt. I efterhand kunde vi konstatera att shorts och t-shirt hade varit ett bättre klädval...Treriksröset!

 


 
Torne älv


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0